[vineri, 19 februarie] O altă oportunitate

 

 

Ezra era, probabil, cel mai bun profesor de Scrieri Sacre din timpul său. Stilul său de predare l-a făcut cunoscut printre oameni, și supunerea sa față de Dumnezeu i-a adus nu numai respectul oamenilor, ci și al regelui.

 

S u p r a n u m i t „preotul și cărturarul iscusit în Legea Dumnezeului cerurilor”, Ezra a ocupat o poziție înaltă, având responsabilități importante și reprezentând religia evreilor în guvernul regelui (Ezra 7:12).

 

Probabil că regele Artaxerxe nu a fost surprins când Ezra a venit la el cu o cerere specială. Regele știa că acest om al lui Dumnezeu era cinstit și de încredere, așa că a fost dornic să-l ajute.

 

Ezra i-a spus regelui că vrea să meargă la Ierusalim ca să-i încurajeze pe evrei să studieze Sfânta Scriptură. Știa că numai așa puteau rămâne credincioși și nu se vor îndepărta de Dumnezeu, așa cum făcuseră strămoșii lor.

 

De asemenea, Ezra a vrut să conducă mai mulți oameni din poporul său către țara lor natală. Ei aveau nevoie să fie în țara pe care Dumnezeu i-a promis-o lui Avraam.

 

Artaxerxe a fost deopotrivă de ajutor și generos. El a scris un decret prin care le-a acordat evreilor tot ce aveau nevoie. Acesta a fost al treilea decret și a fost singurul care le-a permis evreilor să își reconstruiască complet națiunea și să aibă din nou propria lor guvernare. Primele două decrete vizau doar reconstruirea templului.

 

Acest al treilea decret a fost dat în 457 î.Hr. Aceasta este data de început a profeției de 2 300 de zile pe care am studiat-o în Daniel 8 și 9. Poți citi o copie a acestui decret în Ezra 7:12-26. Ultima parte a decretului conține porunca de a-i lăsa pe evrei să înceapă să se guverneze din nou singuri.

 

Mulți evrei erau pregătiți de plecare spre Iuda, împreună cu Ezra, dar când s-au reunit, a fost foarte dezamăgitor faptul că multe alte mii de oameni nu veniseră. Cel mai șocant a fost faptul că niciun levit nu prezent era acolo. Ei ar fi trebuit să fie primii care să plece. În schimb, i-au influențat și pe alții să rămână acolo unde se simțeau confortabil. Cât de trist!

 

Aplicație: Cum îi influențezi pe ceilalți? Îi ajuți să se pregătească pentru patria cerească?