[vineri, 18 decembrie]

 

 

Cercetările au arătat că femeile au mai multe probleme legate de subestimare decât bărbații. Și este de mirare? Deși bărbații capătă conștiența valorii de sine prin ceea ce fac, femeile tind să se evalueze după înfățișare. Și cine s-ar putea ridica vreodată la perfecțiunea modelelor ale căror fotografii apar pe copertele diverselor reviste?

 

Adevărul este că nici măcar aceste modele nu arată așa. Prin machiaj, tehnici speciale de utilizare a luminii, precum și alte trucuri fotografice, revistele pot să-i facă pe oameni să arate mult mai bine decât în realitate.

 

În Timotei 2:9, Pavel dă câteva sfaturi legate de înfățișarea femeilor. Citește acest verset și apoi notează ideile pe care le punctează:

 

Femeile ar trebui să poarte __________________

Femeile nu ar trebui să poarte ________________

 

Multă vreme am interpretat acest verset ca un avertisment împotriva bijuteriilor. Dar el vorbește și despre valoarea creștinului ca om.

 

Subestimarea nu este o problemă doar pentru femei. Li se întâmplă și bărbaților. Doar că bărbații și femeile reacționează diferit. Dacă vom încerca singuri să ne consolidăm respectul de sine, nu vom reuși niciodată. Pentru că întotdeauna va exista cineva mai deștept, mai bogat, mai arătos sau mai talentat decât noi. Întotdeauna ne vom simți inferiori dacă încercăm să ne ridicăm comparându-ne cu alții.

 

Există un singur loc unde ne putem regăsi cu adevărat valoarea – în Isus. Odată ce vedem cât de valoroși suntem pentru El, nevoile legate de valoarea noastră vor fi împlinite.

 

Femeile au un rol foarte important. Și aceasta înseamnă și o mare responsabilitate. Toți cei care Îi vor îngădui Duhului Sfânt să îi folosească în slujba Sa își vor găsi locul potrivit în lume și, în același timp, își vor descoperi adevărata valoare.

 

Numește cinci femei din istorie sau din actualitate care au primit misiuni sau slujbe speciale de la Dumnezeu în timpul vieții lor:

 

Nume

 

Misiune