[joi, 17 septembrie]

 

 

Dacă ar intra cineva în camera ta, ar face dezordine și apoi ar pleca, ce ai face? Ai ridica mâinile neajutorat și ai spune: „Asta e! Va trebui să mă obișnuiesc să trăiesc în dezordine”? Nu este corect să faci curat după altcineva, dar viața nu este întotdeauna corectă. Mediul este afectat grav, guvernul nu are soluții, iar într-un colț al planetei sau altul, oamenii suferă. Dumnezeu nu Se așteaptă să rezolvăm aceste probleme peste noapte sau singuri.

 

Înțelepciunea și puterea sunt două dintre darurile pe care Dumnezeu vrea să le dea oricui le cere. Avem nevoie de amândouă ca să alcătuim planuri prin care să schimbăm în bine lumea în care trăim. Avem nevoie de înțelepciune ca să știm ce și cum trebuie făcut. Și avem nevoie de putere ca să ducem până la capăt ceea ce începem.

 

Chiar acum, când ești interesat să explorezi lumea din jurul tău, este momentul potrivit să Îl întrebi pe Dumnezeu ce poți face pentru ca această lume să fie mai bună. Iar când Se va întoarce, Îl vom auzi spunând: „Bine, rob bun și credincios; ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” (Matei 25:23).

 

Implicarea socială este o datorie a oricărui creștin. Chiar dacă lumea în care trăim va fi complet restaurată, iar lucrurile pe care le construim acum și în care ne investim prezentul vor dispărea, prin implicarea noastră noi ne construim caracterul. La nivelul vârstei tale, chiar dacă nu poți lua decizii majore și chiar dacă adulții nu îți cer părerea în orice privință, poți totuși să te implici, să îți aduci contribuția. În felul acesta, te pregătești pentru viața de adult, pentru viața de creștin autentic