[vineri, 10 iulie]

 

 

„Eu sunt adevărata viță”, spune Isus. „Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi. După cum mlădița nu poate aduce roadă de la sine dacă nu rămâne în viță, tot așa, nici voi nu puteți aduce roadă dacă nu rămâneți în Mine” (Ioan 15:1,4).

 

Acesta este secretul unei vieți creștine adevărate, care înseamnă creștere și maturizare. Este minunat să știi că Dumnezeu ți-a iertat păcatele și te-a primit să fii un copil al Său. Aceasta este îndreptățirea. Dar nu este decât începutul vieții noi. Trebuie să și rămâi un copil al lui Dumnezeu și să duci o viață după voia Lui. Aceasta este sfințirea și ea este adusă la îndeplinire în viața noastră, de Duhul lui Dumnezeu.

 

Planul de Mântuire este minunat, dar trebuie să-l acceptăm. În felul acesta vom avea asigurată viața veșnică. Dacă îl respingem sau nu îl luăm în seamă, ne așteaptă moartea. Alegerea este simplă, dar fiecare dintre noi trebuie să o facă. „Cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători față de o mântuire așa de mare?” (Evrei 2:3)

 

Soluția este să acceptăm oferta Domnului Isus de a pleda în favoarea noastră și de a primi mântuirea oferită de El, pregătindu-ne pentru revenirea Sa.

 

El dorește să fim gata să-L întâmpinăm când va veni. Va fi o experiență extraordinară