[marți, 2 iunie]

 

 

Ne spun ceva hainele și bijuteriile despre viața noastră interioară? Dacă porți un lănțișor cu cruce, declari în mod public că ești creștin sau îți risipești banii pe podoabe care să atragă privirea? Este doar satisfacerea unui capriciu? Mai sunt valabile declarațiile Bibliei cu privire la bijuterii?

 

Principiul biblic ne spune că urmașii lui Hristos trebuie să fie simpli și modești, să atragă privirea la Isus, și nu la ei înșiși. Este trist, dar adevărat că în multe cazuri purtarea bijuteriilor duce la declin spiritual. De asemenea, trebuie să cheltuim banii cu înțelepciune și nu să-i risipim pentru satisfacerea dorințelor proprii. Cerceii, lănțișoarele, colierele și bijuteriile, în general, nu ne reprezintă în fața lumii.

 

Dar să nu uităm de haine și pantofi și de celelalte lucruri pe care cheltuim banii. Ce putem spune despre tatuaje și frizuri? Dacă Biblia nu ne vorbește despre tatuaje și despre adidași Nike, înseamnă că nu se pun la socoteală?

 

Dacă dorim să arătăm ca niște creștini, dacă dorim să prezentăm un mesaj clar, și prin caracterul, și prin înfățișarea noastră, trebuie să avem în vedere imaginea de ansamblu. Tot ceea ce ești – de la haine până la banii pe care îi ai în buzunar – îi aparține lui Isus. Ce imagine exterioară Îi aduce slavă?