[joi, 30 aprilie]

 

 

Prietenii sunt de mai multe feluri. Pe unii, pur și simplu, i-ai primit când te-ai născut, cum ar fi frații, surorile și verișorii. Pe alții ți-i faci pe parcursul mai multor ani, în urma unor experiențe comune: lecții de înot, plimbări cu bicicleta, rezolvarea temelor pentru școală sau trecerea peste diferite necazuri din copilărie. Unele prietenii se nasc din preferințe comune: vă plac aceleași sporturi, cântați în aceeași formație muzicală sau citiți cărți asemănătoare.

 

Lumea este plină de posibili prieteni. Uneori, prietenii noi par mai interesanți decât cei vechi. Unii chiar încep să creadă că nu-și mai găsesc locul în familie. Așadar, cum îți faci un prieten nou? Acum este momentul să ne gândim ce fel de prieteni ar trebui să avem.

 

Nu uita că prietenii au o mare influență asupra ta. De la felul în care te îmbraci până la modul în care vorbești și lucrurile cu care îți petreci timpul, totul poate să fie influențat de prieteni. De aceea este bine să te gândești serios cu cine vrei să fii prieten. Este important să te împrietenești cu oameni care te vor influența în bine.

 

Nu uita că, la rândul tău, și tu poți fi un factor de influență pentru prietenii tăi. Nu doar ei te influențează pe tine, ci și tu pe ei. Ce fel de influență exerciți? Bună? Rea? Te-ai gândit vreodată la lucrul acesta?

 

Ne-am născut în familia lui Dumnezeu. El ne știe de când eram mici, ne știe toate defectele, și totuși vrea să fie Prietenul nostru. El vrea să facem parte din cercul Său de prieteni. Ca agenți ai Împărăției, ar trebui să ne gândim în fiecare zi cum să îi ajutăm pe cei ce fac parte din acest cerc de prieteni.