marți, 28 aprilie]

 

 

În general, animalele au două reacții când întâmpină o problemă – fuga sau lupta. Şi noi putem avea reacții asemănătoare: putem căuta o cale de scăpare; putem fugi de o problemă; putem nega existența acesteia sau putem să dăm vina pe alții pentru ceea ce ne necăjește.

 

Alteori, în loc să fugim, alegem să luptăm. Poate fi o luptă la propriu, cu pumnii. Însă în cazul multora, lupta ia forma cuvintelor jignitoare. O altă formă de luptă este bârfa, lovirea prin cuvinte.

 

Dar mai există o a treia reacție, care provine din relația pe care o avem cu Izvorul ceresc de putere. Dumnezeu ne spune că vom fi mai fericiți dacă ne înfruntăm problemele și dacă vom încerca să le rezolvăm. Alteori, cel mai bun lucru pe care îl putem face este pur și simplu să ignorăm unele probleme. Merită să ne luptăm?

 

Cu toate acestea, unele lucruri nu pot fi trecute cu vederea; trebuie să le rezolvăm. Primul pas este să stăm de vorbă cu persoana cu care avem probleme și să încercăm să le rezolvăm singuri. Alteori vom avea nevoie de ajutorul unei persoane care să ne sprijine în soluționarea problemei.

 

Isus a prețuit foarte mult prietenii. Când a fost pe pământ, a avut câțiva prieteni apropiați. El ne spune că vrea să fim și noi prietenii Lui.