[sâmbătă, 25 aprilie]

 

Ce este mai bine pentru tine

 

Cei doi băieți înalți şi puternici stăteau față în față. Cu toate că se aflau la numai un braț distanță unul de altul, între ei părea că se întinde o prăpastie. În anii pe care îi petrecuseră împreună, deveniseră prieteni tot mai buni şi se iubeau mai ceva ca frații. Acum însă, visurile pe care şi le făuriseră împreună păreau imposibil de împlinit. Ce se întâmplase?

 

John se născuse într-o familie înstărită. Era singurul fiu al directorului general al unei companii aflate în extindere. Toți considerau că acest fiu iubit, atunci când va creşte, îl va înlocui pe tatăl lui. Şi băiatul părea că se ridică la înălțimea aşteptărilor tuturor.

 

Când John era copil, familia a adoptat un băiat de seama lui. Dave era cel mai mic băiat al unei familii numeroase. Părinții lui John îi dăduseră lui Dave multe treburi grele şi neplăcute de făcut şi de aceea era deprins cu munca şi te puteai baza pe el. Spre exemplu, i-au cerut lui Dave să îl ajute pe director într-o problemă foarte grea. Mulți angajați încercaseră să o rezolve, însă Dave, în inocența lui copilărească, i-a surprins pe toți. La început, angajații au râs de sugestia lui, dar când a reuşit să rezolve problema, viitorul li s-a părut dintr-odată mai luminos.

 

Directorul era entuziasmat şi, la momentul acela, a insistat ca Dave să accepte să facă parte din familie.

 

Peste ani, John şi Dave au devenit de nedespărțit. Apoi, tatăl a auzit că angajații l-ar prefera ca director pe Dave. Tatăl lui John s-a supărat, căci funcția aceea avea să fie ocupată de fiul lui iubit. Din acel moment, tatăl a început să se poarte cu răceală cu Dave.

 

John a auzit despre dorința angajaților ca Dave să devină noul director. El îl iubea pe Dave şi credea că fratele lui adoptat putea să fie un conducător mai bun. John îşi dorea ca tuturor să le fie bine.

 

Într-o zi, John a înțeles cât de îngrijorat şi de supărat era tatăl lui. El a ascultat şi a aflat că tatăl său dorea să-l ucidă pe Dave. Directorul l-a avertizat să nu-i spună nimic lui Dave, ci, mai degrabă, să îl ajute să-i întindă o cursă.

 

John însă, pentru că îl iubea pe Dave, a ignorat dorința tatălui şi şi-a avertizat prietenul. Datorită acestei avertizări, Dave a reuşit să scape înainte ca tatăl lui John să îl găsească.

 

Faptele lui Ionatan l-au împiedicat pe tatăl lui, împăratul Saul, să îl ucidă pe David, viitorul împărat al lui Israel.