[joi, 9 aprilie]

 

 

Bucuria de a fi creștin înseamnă și să-L cunoști pe Hristos. Pe măsură ce descoperi cine este Dumnezeu, vei afla că El este atotștiutor – adică știe lucrurile bune și rele despre tine. Ştie ce greșeli ai făcut și ce greșeli vei face, dar tot te mai iubește.

 

El este și omnipotent. Este suficient de puternic ca să te ajute să devii un creștin după voia Sa. El ar putea să facă acest lucru repede, la fel ca atunci când a creat pământul, însă te așteaptă pe tine să iei deciziile care te vor ajuta să crești. Părinților și profesorilor le place să te vadă crescând și tot la fel și lui Dumnezeu.

 

Dumnezeu știe că acesta este un proces și că uneori vei cădea. Trebuie să știi acest lucru! Când cazi, nu uita să te ridici! Dumnezeu nu-ți numără greșelile, deci nu ți le număra nici tu. Nu trebuie ca mai întâi să te schimbi pentru ca apoi Dumnezeu să te accepte. El te primește exact așa cum ești. Te iubește prea mult ca să te lase să rămâi așa cum ești. Nu-ți fie teamă; El Şi-a asumat responsabilitatea pentru creșterea ta.

 

Folosește rândurile de mai jos pentru a exprima ceea ce ai simțit atunci când ai avut parte de căderi. Încearcă să fii cât mai deschis și onest cu tine însuți! Dacă e posibil, discută despre lucrurile acestea cu un adult a cărui părere contează pentru tine.