[joi, 26 martie]

 

 

Dacă ai avut de a face cu oameni de altă credință, atunci știi că unii oameni consideră că ești îngust la minte și intolerant dacă ai impresia că tu deții adevărul despre Dumnezeu și despre cum trebuie să trăim. Însă, pentru adventiștii de ziua a șaptea, adevărul a constituit mereu un bun motiv de a exprima ceea ce credem. Într-o lume care spune: „Există multe adevăruri diferite pentru oameni diferiți”; mai poți să crezi într-un singur adevăr? Creștinii adventiști de ziua a șaptea cred că da! Însă, în această lume copleșită de diversitatea opiniilor, trebuie să ne gândim bine la felul în care să împărtășim acest adevăr.

 

Dacă încerci să îți impui părerea cu forța, nu vei reuși niciodată. De cele mai multe ori lucrul acesta provoacă la mânie și ostilitate. Dacă le închizi gura oamenilor, spunându-le că nu au voie să creadă ce doresc, aceasta nu este o metodă dreaptă sau creștinească. Deși trebuie să apărăm ferm ceea ce credem, trebuie în aceeași măsură să-i respectăm și să-i iubim pe cei care cred altfel decât noi.

 

De fapt, dragostea este cheia aici. Doctrinele biblice își au locul lor, însă cea mai bună metodă de a-L prezenta pe Isus lumii în care trăim astăzi este să trăim dragostea Sa în tot ceea ce facem. Când văd dragostea noastră în acțiune, oamenii sunt deschiși să audă mesajul dragostei lui Dumnezeu.

 

Notează-ți trei ținte pentru viitorul apropiat, prin care să Îl prezinți pe Isus altora!