[joi, 19 martie]

 

 

Te confrunți cu situații de alegere în fiecare zi. În cine ai încredere pentru sfat? În intuiția ta? În prieteni? În media – TV, filme, muzică? În părinți? În biserică? De ce?

 

În timp ce toți acești factori te influențează, este important să ai o autoritate care să fie deasupra tuturor, care să nu se schimbe după cum duce curentul. Astăzi auzi mulți oameni spunând că nu există un adevăr absolut. Ce este bine pentru mine ar putea să nu fie bine pentru tine. Deși lucrul acesta este valabil în chestiuni legate de gust (pantalonii scurți în dungi verzi sunt buni pentru tine, nu și pentru mine), în problemele care țin de credință și de moralitate ai nevoie de o temelie solidă. Aceasta se găsește numai în Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia.

 

Ce putem spune despre prietenii care nu cred în inspirația divină a Bibliei? Crezi că Biblia este bună pentru tine, dar nu și pentru ei? Nu, Biblia este pentru toată lumea. Însă aceasta nu înseamnă că trebuie să o îndesăm pe gâtul celor care nu cred în ea. Trăim într-o lume cu o mare diversitate de convingeri și culturi. Într-o asemenea lume, avem nevoie să-i respectăm pe ceilalți și să ne amintim că și ei au aceleași drepturi de a-și forma o părere ca și noi – deși noi o facem bazându-ne pe ceva sigur.