[joi, 27 februarie]

 

 

Toți avem nevoie de prieteni, însă prietenii vin și pleacă. Singurul Prieten care va rămâne întotdeauna lângă tine este Isus. Dragostea Sa este neschimbătoare și necondiționată.

 

Cei mai buni prieteni sunt aceia care te încurajează și te susțin în umblarea ta cu Isus – pentru că și ei merg alături de El. Însă ce faci dacă nu există copii de vârsta ta la biserică? Sau dacă, pur și simplu, nu te înțelegi așa de bine cu ei? Sau dacă prietenii „creștini” sunt, de fapt, mai dificili și mai bârfitori decât cei din lume? (Ei, se mai întâmplă.)

 

Roagă-te pentru problema aceasta. Vorbește cu părinții tăi, cu instructorul de la Școala de Sabat, cu orice adult pe care îl cunoști și căruia îi pasă. Da, te poți împrieteni cu tot felul de oameni și de copii. De fapt, este bine pentru tine. Însă, pentru a crește în viața ta de creștin, ai nevoie de prieteni creștini. Poate ai nevoie să te apropii de un prieten din adunare cu care nu te-ai cunoscut îndeaproape. Îți poți lărgi orizontul apropiindu-te de prieteni care îți împărtășesc convingerile, chiar dacă sunt puțin diferiți de tine în unele privințe. Dumnezeu are pregătiți oameni pentru tine – oameni care să se roage pentru tine și să te ajute să crești în credință, în loc să te desființeze. Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să-i găsești.

 

Un prieten bun este acela care te ajută să te apropii de Isus, să Îl cunoști mai bine, care te îndeamnă să faci bine, să te implici în proiecte, care te ajută la greu și care îți este alături în momentele de bucurie. Desigur, înainte de a cere cuiva să se comporte astfel față de tine, trebuie ca tu însuți să oferi ceea ce aștepți de la alții, să fii tu un prieten bun.