[marți, 25 februarie]

 

 

Desigur, oricine dorește să fie inclus într-un grup. Este minunat să ai prieteni alături de care să te simți bine. Însă ce faci dacă nu ai asemenea prieteni? Poate că tocmai te-ai mutat într-un alt oraș sau la o altă școală și descoperi că îți vine greu să te apropii de ceilalți. Poate că punctele tale de interes, gusturile tale sau valorile tale te fac diferit de toți cei pe care îi cunoști și îți este greu să găsești un grup „tocmai potrivit” în care să-ți petreci timpul.

 

De multe ori suntem ispitiți să ne schimbăm pentru a ne putea acomoda într-un cerc de persoane. Uneori schimbarea poate fi un lucru bun. De exemplu, poți învăța să ai mai mult tact, să fii mai atent, mai sociabil, ceea ce te va ajuta să te înțelegi mai bine cu oamenii. Poți chiar să te apuci de un sport sau de un hobby nou doar pentru a-ți face noi prieteni. Dar ce se întâmplă cu valorile? Ai începe să bei și să fumezi doar pentru că așa fac și prietenii tăi? I-ai apostrofa și i-ai umili pe copiii marginalizați doar pentru a-ți păstra locul în rândul celor mai populari?

 

Este minunat să ai prieteni. Însă asta nu este bine dacă trebuie să renunți la cine ești și să devii altcineva, mai puțin bun, pentru a impresiona. Isus a simțit ce înseamnă să fii iubit de unii și urât de alții. El este cel mai sigur prieten care te poate ajuta.