[duminică, 2 februarie]

 

 

Imaginează-ți că bunica ta este o adventistă renumită, care L-a slujit pe Dumnezeu încă din copilărie. De-a lungul anilor, Dumnezeu a folosit-o pentru înființarea multor școli ale bisericii și pentru educarea unor elevi nevoiași. Să presupunem că acum suferă de Alzheimer, iar bunicul este dezamăgit că Dumnezeu nu a vindecat-o. El spune că Dumnezeu i-a părăsit și intenționează să Îl părăsească și el.

 

Ce i-ai spune acestui om care te-a învățat să-L iubești pe Dumnezeu și să crezi în El și în Cuvântul Său? Cum putem ajunge la convingerea că Dumnezeu poate întoarce răul spre bine? La ce vârstă încetează Dumnezeu să ne folosească pentru răspândirea dragostei Sale?

 

Nu este ușor să înțelegi de ce Dumnezeu permite ca lucrurile să se desfășoare într-un fel sau altul. Viața creștină nu este doar un drum pe culmi. Uneori, apar în drum și văi sau locuri greu de trecut. Ceea ce știe sau ar trebui să știe fiecare creștin este faptul că Dumnezeu ne este tovarăș de drum. El nu este alături de noi doar pe culmi, ci și în momentele dificile, gata să ne ofere ajutorul Său. Amintește-ți întotdeauna lucrul acesta!