[joi, 16 ianuarie]

 

 

Chiar dacă este inteligent și sofisticat, Pavel și-a păstrat o misiune simplă: „Să li se îmbărbăteze inimile, să fie uniți în dragoste și să capete toate bogățiile plinătății de pricepere, ca să cunoască taina lui Dumnezeu Tatăl, adică pe Hristos, în care sunt ascunse toate comorile înțelepciunii și ale științei” (Coloseni 2:2,3).

 

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, misiunea noastră este modelată de noi idei și experiențe. Evanghelia arată clar că Isus Își cheamă urmașii să facă lucruri incredibile pentru înaintarea Împărăției Sale. Însă nu suntem singuri. Isus este chiar lângă noi, ajutându-ne să devenim tot ce a intenționat să fim.

 

Isus crede în tine și te poate face capabil să iei hotărâri îndrăznețe pentru El. Mai mult decât orice altceva, El vrea ca, în calitate de copil al Său, să trăiești bucuria izvorâtă din libertatea de a fi și a face exact ce a intenționat Dumnezeu pentru viața ta. Ce-ar fi să faci un test: notează-ți o misiune simplă și încearcă să trăiești conform ei în săptămâna următoare. Tu ai de parcurs un drum nu pentru a fi perfect, ci pentru a începe să trăiești cu un scop.

 

Să nu uităm niciodată că suntem diferiți și cât de diferiți suntem. Adeseori, tindem să îi evaluăm pe cei din jurul nostru în funcție de ceea ce credem și suntem noi, iar lucrul acesta ne conduce la judecăți pripite și concluzii negative. Adevărul este că lumea, ca și biserica, este asemenea unui trup ale cărui organe nu au toate același rol. Înțelegând lucrul acesta, vom îmbunătăți relațiile pe care le avem cu cei din jur și fiecare își va găsi drumul spre țintă.