[joi, 14 noiembrie]

 

 

Care crezi că era „singurul lucru” urmărit de Isus? Scopul lui era legat cu efortul de a schimba percepția oamenilor față de Dumnezeu. Însă, uneori, Isus nu urmărea decât să pună stavilă durerii cuiva. Erau ocazii când Isus vorbea cu pasiune cât era ziua de lungă. Alteori, Isus nu dorea decât să Se retragă și să rămână singur cu Tatăl Său.

 

Însă, dintre toate „lucrurile” urmărite de inima lui Hristos, asigurarea veșniciei pentru noi a ocupat locul întâi. Nimic, absolut nimic nu a stat în calea lucrării Sale de a ne pregăti un loc în veșnicie, alături de El. Max Lucado transpune frumos în cuvinte aceasta, arătând că Dumnezeu mai degrabă ar fi putut purta păcatul tău decât să îndure gândul că va rămâne fără tine pentru veșnicie.

 

Unic scop? Concentrare? Poți să fii convins! Dacă Isus ar parcurge astăzi materialul tău de studiu, el ar nota în dreptul acelui „singur lucru” numele tău. Să nu te îndoiești – aceasta însemni tu pentru Dumnezeu. Cu gândul acesta în minte, Isus te va învăța, pas cu pas, ce înseamnă să Îl faci pe El singurul lucru din viața ta.

 

Sigur, orice adolescent se poate întreba: Cum să fac ca Isus și viața veșnică să fie obiectivele mele principale câtă vreme viața de zi cu zi este atât de complicată și mi se cere să fiu atent și să mă preocup cu atâtea lucruri? Trebuie să merg la școală, trebuie să îndeplinesc diferite sarcini, să petrec timp cu prietenii mei ș.a.m.d. Vestea bună este că Dumnezeu nu așteaptă ca tu să renunți la viața ta pentru a sta tot timpul pe scaun la biserică, cu fața plecată în rugăciune. El dorește ca tu să-L iei cu tine în activitățile tale, în locurile unde mergi zilnic.