[marți, 5 noiembrie]

 

 

A le arăta altora bunătate, fără a-i constrânge la obligații – Dumnezeu face asta tot timpul. Şi El dorește să ne purtăm în același fel cu alții, fără a urmări o anumită reacție, ci pentru că aceasta este o trăsătură a Împărăției Sale. Este felul în care lucrează El. Şi, cu cât îi impresionează pe oameni, cu atât ei se transformă, devenind plăcuți Împăratului.

 

Ai două opțiuni: alătură-te mulțimii și preocupă-te în principal de tine sau acordă o șansă bunătății discrete, pentru a-ți modela viața în fiecare săptămână. Nu te înșela: nu este ușor să trăiești astfel. Vei avea nevoie să faci eforturi și să fii perseverent. Majoritatea intențiilor bune încă așteaptă să fie transformate în fapte. Însă ideea este să exersezi, să practici disciplina spirituală.

 

Cei care doresc să participe la un maraton trebuie să se antreneze. Antrenamentul din viața spirituală nu este prea diferit. Ferește-te de indicatoarele de genul: „Creștere spirituală în câțiva pași ușori”. Aceasta este o minciună! Există zeci de șmecherii care promit o schimbare ușoară a vieții. Dumnezeu nu pretinde niciodată că felul de viață disciplinat al Împărăției Sale este ușor de adoptat. Însă El făgăduiește că este aducător de împlinire. Îți garantează că este plăcut și interesant. Dar necesită exercițiu. Așadar, fă astăzi pași mici pentru a săvârși o faptă de bunătate discretă și observă cât te costă și ce răsplată resimți. Te vei întoarce pentru mai mult.