[marți, 1 octombrie]

 

 

Hotărârile luate cu ocazia Anului Nou se aseamănă în mare măsură cu exercițiile vieții spirituale. Într-un moment de convingere, ne exprimăm speranțele sub forma unor hotărâri de a schimba ceva. Însă angajamentele noastre se aseamănă unor „funii de nisip”, după cum spune Ellen White în ”Calea către Hristos”. Intențiile bune te conduc doar la rostirea unor promisiuni. Atunci când dai greș în împlinirea lor, simți că întreaga ta relație cu Dumnezeu este una nereușită. Însă noi nu creștem prin promisiuni, ci prin exersarea unei deschideri față de Duhul Sfânt. Apropierea de Dumnezeu nu este o chestiune de strădanie – este o lucrare de antrenare a inimii și a minții în legătura cu El. Dacă îți dorești mușchi, începi să ridici greutăți – nu doar o dată, ci din nou și din nou. Dacă vrei să cânți la pian, studiezi un set de partituri, apoi încă unul și încă unul, până când faci progrese. Vrei să poți alerga 15 kilometri? Începe antrenamentul. Dacă lași de dorit, dacă te împiedici și ostenești, bucură-te că ești om ca noi toți. Singura clipă în care înregistrezi eșecul este aceea în care renunți total la Dumnezeu. Petru a scris aceste cuvinte pentru aceia dintre noi care, pe parcursul călătoriei, se împiedică.

 

Mai întâi, amintește-ți că Dumnezeu ți-a oferit harul de a face parte din Împărăția Sa – este ceva sigur și fără plată! (Citește 1 Petru 1:3,4.) În al doilea rând, te poți antrena prin exerciții care să îți consolideze relația cu Dumnezeu. (Vezi 1 Petru 1:5-7.)

 

În al treilea rând, dacă în antrenamentul tău te împiedici și dai de greu, nu renunța. Nu uita că ești un copil al Împăratului. Nu pierde din vedere locul tău în familia Sa. Amintește-ți de Calvar și de modul cum ai început această călătorie. Prin harul lui Dumnezeu, continuă de unde ai pășit în afară. (Vezi 1 Petru 1:8,9.)

 

Şi încă un gând. Petru, cel care a scris această primă epistolă, avea multă experiență în a rosti angajamente și făgăduințe, în a hotărî începuturi și renunțări. Poți să-l crezi pe cuvânt și să începi și tu antrenamentul.
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse