[duminică, 29 septembrie]

 

George s-a hotărât să își aprofundeze relația cu Dumnezeu printr-un program constant de studiu biblic și rugăciune. În prima săptămână, s-a ținut de program, însă, în a doua, a pierdut din constanță. A fost dezamăgit de faptul că nu putea rezista mai mult decât o săptămână. Acum se întreabă dacă mai merită să se roage. I se pare mai greu decât oricând. „La ce bun?” se întreabă el.

 

Dacă l-ai putea încuraja cu un gând din această lecție, care te-a ajutat, ce i-ai spune lui George? Ce crezi că ar vrea să-i spună Dumnezeu?

 

Poate că o variantă de răspuns ar fi aceea ca George și alții asemenea lui să nu își pună ținte mult prea îndrăznețe. Este la fel ca în sport. Un sportiv nu poate ridica greutăți foarte mari din start. El are nevoie să își lucreze mușchii ridicând, mai întâi, greutăți pe măsura capacităților sale fizice. Pe măsură ce va exersa, mușchii i se vor întări, iar el va putea trece la greutăți mai mari. La fel este și în cazul exercițiului spiritual. Trebuie să te dezvolți pas cu pas.

 

„Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă roadă; căci, despărțiți de Mine, nu puteți face nimic. Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădița neroditoare, și se usucă; apoi mlădițele uscate sunt strânse, aruncate în foc, și ard. Dacă rămâneți în Mine, și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da. Dacă aduceți multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; și voi veți fi astfel ucenicii Mei.” (Ioan 15:5-8)
 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse