[sâmbătă, 14 septembrie]

 

 

Ce vreau să devin când voi fi mare

 

Speranța și Nicoleta au fost prietene apropiate încă din fragedă copilărie. De-a lungul timpului, au visat mereu la cum va arăta viața lor de adult. Speranța visa să devină medic. Îi plăcea să învețe despre corpul omenesc, despre sănătate, boli și nutriție. Când s-a făcut mai mare, Speranței i-a plăcut să exerseze pe computer simulări de operații chirurgicale pentru orice tip de afecțiune. Ca adolescentă, s-a oferit voluntar într-un spital. În cele din urmă, Speranța s-a hotărât să devină soră medicală. Acum stă să termine școala de asistenți medicali, iar notele ei o situează în fruntea clasei. Este încântată de ceea ce face și își exprimă convingerea că va fi o asistentă grozavă.

 

Pe de altă parte, Nicoleta nu prea știa ce dorea să devină în viață. Uneori, i se părea interesantă profesia de veterinar, pentru că îi plăceau foarte mult animalele. Însă, apoi, s-a convins că îi este prea greu să vadă cum suferă animalele. Au fost perioade când s-a gândit să devină dresoare. A luat în considerare și varianta de fotograf și redactor pentru National Geographic. Nu a exclus nici ideea de profesor sau biolog marin. Pe măsură ce creștea și se transforma, Nicoleta își schimba și preferințele și așteptările pentru viață. În facultate s-a gândit să devină consilier-pedagog, lider de tineret în biserică sau psiholog, scriitor și redactor sau mai bine să își întemeieze o familie în care amândoi să fie consilieri. Chiar și acum, după al patrulea an de facultate, încă nu este sigură cu privire la ce dorește pentru viața ei.

 

Nicoleta se întreabă uneori: „De ce le descoperă Dumnezeu unora, într-un mod foarte clar, ce să devină în viață, iar altora nu? De ce nu sunt și eu ca Speranța, știind sigur ce vreau să fac? De ce este atât de greu pentru mine?”

 

Speranța și Nicoleta sunt încă prietene bune și încearcă să vorbească și să se sfătuiască una pe cealaltă cât mai bine. Speranța mai are doar câteva luni până la absolvire, iar Nicoleta mai are doi ani de facultate, timp în care va mai face încercări, se va ruga și Îi va cere lui Dumnezeu sfat pentru a afla ce așteaptă El de la ea.
 
Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse