[joi, 29 august]

 

 

La ce bun toată această discuție despre bârfă și cuvinte? Pentru că unii oameni devin adulți înainte de a conștientiza și înțelege puterea prinsă în colivia dinților. În această perioadă de explorare și descoperire a identității tale, vei vedea că îți va fi mult mai ușor dacă nu te lași prins în discuțiile din vestiar sau de la masă care i-ar putea răni pe alții și, întorcându-se roata, și pe tine.

 

Orice școală, biserică sau oraș își are omul său cu gură mare. Oamenii nu se simt confortabil în jurul lui pentru că nu doresc să devină următorii pe listă. Ca agenți ai Împărăției lui Dumnezeu, ar trebui să fim oameni în prezența cărora ceilalți se simt plăcut. Dacă au nevoie de ajutor, de sfat sau de încurajare, ei trebuie să știe că pot primi din partea noastră o perspectivă creștină, fără să se îngrijoreze că și alții vor afla despre problemele lor. Încrederea, harul și dragostea pot fi, în astfel de situații, instrumente minunate pentru recrutarea celorlalți în Împărăția lui Dumnezeu!

 

Gândește-te la câteva cazuri de bârfă. Este util dacă sunt cazuri pe care le cunoști personal. Notează pe rândurile de mai jos diverse consecințe ale bârfelor, așa cum le-ai constatat tu singur.