[joi, 4 iulie]

 

 

S-a spus că irezistibil la Domnul Isus este faptul că are o impresie atât de frumoasă despre noi, deși cunoaște tot răul din dreptul nostru. Isus chiar crede că, în fiecare dintre noi, doarme un erou, în ciuda naturii păcătoase pe care am moștenit-o. Prin puterea Sa, noi suntem capabili să trăim cel mai desăvârșit tip de dragoste. Iar Dumnezeu ne cere să manifestăm harul ceresc față de cei care sunt răi. Dacă cineva te urăște, poți fi sigur că Dumnezeu te iubește. Dacă cineva se poartă urât cu tine, ai de ales între a te ține scai de momentul acela nefericit sau a trăi cu generozitate, fără a te lega de mânie.

 

De aceea, este nevoie să-I cerem Duhului Sfânt ajutor pentru a gândi asemenea lui Dumnezeu. El privește la greșelile noastre și la tendințele noastre respingătoare și vede, în schimb, niște copii care se poartă necugetat, dar care au potențialul de a ajunge departe în bine. Dumnezeu vede comportamentul nostru rău și spune: „Există o variantă mai bună de a-ți trata durerea decât a-i răni pe ceilalți”. Cunoști oameni față de care te-ai legat cu ură? Ai trecut prin situații de care încă nu te-ai desprins? Cere putere pentru a te elibera.

 

Meditează la  câteva exemple din Biblie când reacția omenească ar fi fost aceea de răzbunare, dar oamenii au ales altfel!