[joi, 20 iunie]

 

 

Trebuie să fim studenți ai Bibliei și ai principiilor pe care Hristos ni le-a așezat înainte atunci când a fost pe pământ. Cu cât vom studia mai mult despre Hristos, cu atât vom înțelege că Împărăția lui Dumnezeu nu are a face cu statutul, poziția, câștigul sau chiar cu depășirea altora. Dimpotrivă, Împărăția Sa urmărește dispoziția de a-i considera pe alții egali nouă, indiferent de talentele lor, și de a depune un efort comun cu cei cu care venim în contact.

 

Hristos ne cere să-i privim pe toți, chiar și pe cei din celălalt teren al jocului, ca frați și surori. Joacă intens, dând tot ce ai mai bun, însă întotdeauna să-ți păstrezi o perspectivă asupra voinței lui Hristos pentru noi și să păstrezi Împărăția Sa aproape de inima ta.

 

Biblia ne oferă exemple de oameni care au câștigat fără să facă ceea ce, în mod normal, face o persoană care vrea să câștige meciul. Iosif, de exemplu, a devenit guvernator al Egiptului fără să meargă pe calea ușoară, a compromisului. Te poți gândi și la alte exemple biblice?