[sâmbătă, 1 iunie]

 

 

Un tip în costum de gorilă

 

Un om își căuta de lucru și a observat că era dat un anunț pentru Grădina Zoologică locală. S-a interesat și a aflat că postul scos la concurs era unul dintre cele mai neobișnuite. Se pare că gorila din grădină murise și, până ce aveau să facă rost de alta, aveau nevoie de cineva care să se îmbrace într-un costum și să joace rolul animalului, timp de câteva zile. Tot ce avea el de făcut era să stea, să mănânce și să doarmă. Identitatea sa avea să rămână secretă, desigur. Datorită costumului, nimeni nu avea să se prindă.

 

Conducerea oferea bani frumoși, așa că omul s-a hotărât să accepte. S-a probat cu costumul și, fără îndoială, arăta ca o gorilă. Angajații l-au condus la cușcă; el a intrat și s-a prefăcut că doarme. Dar, după ce a obosit să stea, a făcut niște pași, a sărit în sus și în jos și a încercat să scoată câteva sunete. Oamenii care îl priveau păreau foarte încântați. Atunci când se mișca sau sărea, ei aplaudau, ovaționau și îi aruncau alune. Iar omului îi plăceau alunele. Așa că a mai sărit nițel și a încercat să se urce într-un pom. Aceasta a părut să încânte mulțimea. I-au aruncat mai multe alune. „Uau! Super!” se gândi el. S-a legănat mai sus, iar mulțimea urca pe culmile uimirii. A continuat să se legene din creangă în creangă, din ce în ce mai sus. Apoi, brusc, ramura s-a rupt. A căzut dincolo de cușca sa, direct la vecinul său leu.

 

A intrat în panică. La mai puțin de șase metri se afla un leu uriaș, care părea destul de nemâncat. Atunci, omul în costum de gorilă a început să sară, să strige și să țipe: „Ajutor, ajutor! Scoateți-mă de aici! Nu sunt o gorilă! Sunt un om în costum de gorilă. Ajutooor!”

 

Leul a sărit repede pe om, l-a țintuit la pământ și i-a spus: „Nu vrei să taci odată? Ce, vrei să fim concediați?!”

Din More Hot Illustrations for Youth Talks, de Wayne Rice, cu permisiune.

 

Lipsa de autenticitate este larg răspândită. S-ar putea să te lovești de ea la fiecare pas. S-ar putea să ajungi să te întrebi dacă se merită să fii autentic. Să punem problema altfel… Dacă te uiți la oameni, rareori vei găsi modele de autenticitate. Dar, dacă vei privi la Isus, vei descoperi că El a fost și este autentic, că lucrul acesta funcționează și că, de fapt, aceasta este libertatea pe care o găsim prin cunoașterea adevărului.