[marți, 28 mai]

 

 

Dumnezeu îi cheamă pe tineri la o credință „a transparenței”. Ai observat cât de greu este astăzi să îi crezi pe oameni că sunt ceea ce spun că sunt? Oamenii drăguți se dovedesc a fi criminali în serie. Politicienii se acuză între ei de înșelăciune. Atleții spun una și fac alta. Cât de înviorător ar fi ca toți să fie pur și simplu „adevărați”. Biblia se referă la credință ca la „aurul curat” (1 Petru 1:6-8; Apocalipsa 3:14-18). Atunci când este complet purificat, aurul devine transparent – culoarea galbenă provine de la impuritățile care rămân în metal. Ioan descrie străzile de aur ca fiind asemănătoare cu cristalul. Speranța lui Dumnezeu pentru tine este ca tu să devii transparent.

 

Nu înseamnă că Dumnezeu nu-ți poate citi gândurile și cunoaște intențiile. Nu Se întreabă la ce te gândești și dacă Îl iubești. El știe. De asemenea, știe că o relație este un drum cu două sensuri și că, deși nu este cumpărat cu fapte bune, biletul tău spre cer depinde de cunoașterea Sa (Ioan 17:3).

 

Un lucru este sigur: Nimeni nu se va strecura pe porțile de mărgăritar cu o mască pe chip sau pretinzând doar că este un fiu al Împăratului. Copiii lui Dumnezeu își poartă cu mândrie blazonul pe pământ, ca și în cer. Sunt culorile tale clare?