[joi, 11 aprilie]

 

 

Rugăciunea este un vehicul pentru harul lui Dumnezeu. Dacă vrei să-l primești, trebuie să-I vorbești despre aceasta. Şi, în clipa când îți îndrepți atenția spre cer, întreg cerul se oprește și așteaptă. În Marcu 10, un orb Îl strigă pe Isus, iar El Se oprește. O femeie face o ultimă sforțare de a găsi vindecarea atingându-I haina și, atunci când degetele ei Îl ating, El Se oprește. Când Zacheu s-a urcat în pom pentru a-L vedea, Isus S-a oprit. Când femeia siro-feniciană L-a strigat de la distanță pentru ajutor, Isus S-a oprit și a vindecat-o pe fiica ei de la distanța aceea.

 

La fântână, în casă, pe munte, în barcă, pe apă, sub apă – rezultatul este întotdeauna același: Când ne îndreptăm atenția spre Dumnezeu în rugăciune, totul se oprește și avem atenția Sa neîmpărțită. Incredibil. Atunci ce ne împiedică să ne rugăm? Crezi că a trecut prea mult timp? El nu ține scorul, vorbește-I. Nu îți găsești cuvintele? Scrie ceva, cântă, roagă-te în gând, cu glas tare, însă nu precupeți șansa de a opri în mod literal lumea și a vorbi cu Creatorul Său. Vei simți în tine schimbarea.

 

Care crezi că este cea mai frumoasă rugăciune din Biblie și de ce? Ce poți prelua din această rugăciune în viața ta de rugăciune?