[vineri, 15 martie]

 

 

Iată o parafrazare a Fericilor în The Clear Word, care ne ajută să înțelegem calitățile considerate eroice în Împărăția lui Dumnezeu:

 

„Fericirea izvorăște dintr-o atitudine umilă. Dacă simți că ai nevoie de Dumnezeu și te încrezi în El, atunci porți în suflet Împărăția Sa.” (Matei 5:3)

 

„Fericirea izvorăște din regretul pentru păcatul comis. Dacă îți mărturisești păcatele, vei fi iertat, iar pacea îți va răsări în suflet.” (Matei 5:4)

 

„Fericirea izvorăște din știința de a te supune. Când recunoști că Dumnezeu este sursa vieții și a capacităților tale, simți o bucurie cerească.
Într-o zi, oameni de acest fel vor popula întregul pământ.” (Matei 5:5)

 

„Fericirea izvorăște din dorința intensă de a împlini ce este bine. Cei care fac binele vor avea o satisfacție interioară pe care nimic altceva nu ar putea să o egaleze.” (Matei 5:6)

 

„Fericirea izvorăște dintr-o atitudine de compasiune și iertare. Oamenii își vor aminti amabilitatea sinceră pe care le-ai arătat-o și îți vor întoarce serviciul.” (Matei 5:7)

 

„Fericirea izvorăște spre cei cu inimi și motivații curate. Asemenea oameni vor avea într-o zi privilegiul de a-L vedea pe Dumnezeu și de a-I vorbi față către față.” (Matei 5:8)

 

„Fericirea izvorăște spre cei împăciuitori, pentru că așa sunt copiii lui Dumnezeu.” (Matei 5:9)

 

„Fericirea își găsește izvor spre tine chiar și atunci când ești tratat rău pentru binele pe care îl faci. Nu uita că, indiferent ce s-ar întâmpla, locul tău în cer este asigurat.” (Matei 5:10)

 

„Deși este de neașteptat, totuși te vei simți binecuvântat chiar și atunci când oamenii te vor insulta, te vor persecuta și vor minți despre tine pentru că M-ai primit.” (Matei 5:11)

 

Aceasta este o descriere a eroilor pe care cerul îi aplaudă. Roagă-te ca și tu să găsești adevărata fericire, izvorâtă dintr-o relație mântuitoare cu Isus Hristos!