[Joi] 7 Februarie

 

 

Încearcă să-L încurci pe Dumnezeu! Pune-I o întrebare despre tine, la care să nu știe răspunsul. Încearcă. El cunoaște lucruri pe care nici măcar tu nu le cunoști: ce vei spune mâine în clasă, câte fire de păr ai pe cap, de ce îți este teamă cel mai mult, ce ți-ai dori să aprecieze mai mult colegii tăi la tine, ce dorești să poată spune părinții tăi despre tine etc. Iar ce gândește Dumnezeu despre tine este foarte strâns legat de „cine ești”.

 

Pentru a deveni celebri, jucătorii profesioniști de baschet trebuie să devină cei mai buni. Pentru ca să „ajungă în top”, vedetele de film trebuie să găsească modalități de a se face remarcate. Unii caută o ocazie norocoasă. Uneori, o găsesc; de cele mai multe ori, nu; în cele din urmă „ceea ce sunt” este definit de ce pot să facă ei.

 

Nu așa este și cu Dumnezeu. Cine ești se definește prin ce a făcut Isus. Ai o relație legală și incontestabilă cu Împăratul Universului prin Fiul Său. Fiind copil al Său, ai dreptul de a trăi cu bucurie, fără teamă, îngrijorare sau anxietate din pricina vreunui motiv, nici măcar din pricina morții. Ai dreptul să Îl invoci pe Dumnezeu în orice problemă, oricând, în Numele lui Isus.

 

De asemenea, ai responsabilitatea de a extinde numele de familie dincolo de tine însuți. Ai responsabilitatea de a purta numele de familie cu mândrie, în văzul lumii. Gândește-te la aceasta ca la un jurământ de cetățenie. Ridică-ți mâna și rostește un jurământ de credință față de Dumnezeu. Scrie-l mai jos!