[Sâmbătă] 2 Februarie

 

 

Un caz de identitate pierdută sau luată Prima povestire. „Numele nu se vinde.” Mark Cuban, proprietar al Dallas Maverick din NBA, i-a oferit gazdei emisiunilor sportive de la radio Chicago WGN 50 000 de dolari pentru a-şi schimba numele în „Dallas Maverick”. Când Kaplan l-a refuzat politicos, Cuban a îndulcit oferta. I-ar fi plătit 100 000 de dolari şi ar fi donat 100 000 de dolari centrului de caritate preferat de Kaplan dacă acesta accepta să poarte numele timp de un an de zile. După ce s-a autoanalizat şi după ce a fost bombardat de e-mailuri de la ascultători, care îi spuneau că ar fi o nebunie să refuze banii, Kaplan a rămas ferm pe poziție şi i-a spus „nu” lui Cuban. Kaplan a explicat: „Ar însemna să recunosc că fac orice pentru bani, iar lucrul acesta mă deranjează. Numele meu este un drept din naştere. Doresc să-mi păstrez integritatea şi credibilitatea.” – Skip Bayless, „Gazda radio preferă clasă, nu prostie”, Chicago Tribune, 10 ianuarie 2001

 

A doua povestire

 

Următoarea povestire este atribuită unui raport al Centrului de Studii Strategice şi Internaționale despre Crima organizată mondială.

 

Agenții FBI au întreprins un raid la un spital de psihiatrie din San Diego, ce se afla sub investigație pentru fraude legate de asigurările medicale. După ore de cercetare a mii de dosare medicale, zecile de agenți s-au simțit înghiontiți de foame. Agentul răspunzător cu investigația a sunat la o pizzerie cu livrare la domiciliu şi a comandat o cină rapidă pentru colegii săi.

 

Următoarea conversație telefonică a fost înregistrată de FBI, care dactilografia toate conversațiile telefonice din spital.

Agentul: Bună ziua. Aş dori să comand 19 pizze mari şi 67 de cutii cu suc.

Vânzătorul: Şi unde doriți să se facă livrarea? Agentul: Suntem la Spitalul de Psihiatrie.

Vânzătorul: Spitalul de Psihiatrie!? Agentul: Corect. Sunt agent FBI.

Vânzătorul: Sunteți agent FBI?

Agentul: Corect. Şi ceilalți de aici tot agenți sunt.

Vânzătorul: Şi vă aflați la Spitalul de Psihiatrie…

Agentul: Corect. Aveți grijă să nu veniți pe la intrarea din față. Am încuiat uşile. Va trebui să ocoliți şi să veniți la intrarea din spate pentru livrare.

Vânzătorul: Şi spuneți că sunteți toți agenți FBI?

Agentul: Corect. Cât de repede le puteți aduce?

Vânzătorul: Şi toți din Spitalul de Psihiatrie sunt agenți FBI?

Agentul: Corect. Am stat aici toată ziua şi acum murim de foame.

Vânzătorul: Dar cum intenționați să plătiți pentru comandă?

Agentul: Am la mine caietul de cecuri.

Vânzătorul: Şi sunteți toți agenți FBI?

Agentul: Corect. Toți suntem agenți FBI. Vă mai amintiți că trebuie să ne aduceți pizza şi băuturi răcoritoare la intrarea din spate? Am încuiat uşile din față.

Vânzătorul: Nu cred că vom face asta. Clic!