[Marți] 1 Ianuarie

 

 

Întreg acest concept al „împărăției” pare ireal pentru ziua de azi. Dar, deși nu este ceva ce poți să atingi cu mâinile tale, Împărăția lui Dumnezeu este reală. Isus ar spune chiar că este mai reală decât lumea în care trăiești. Libertatea pe care o simți când ierți pe cineva este reală. Bucuria pe care o simt oamenii când își consacră întreaga viață slujirii în câmpul misionar este reală. De aceea Împărăția lui Dumnezeu este reală.

 

Privește spre lumea „reală” din jurul tău și va fi suficient. Depresia este ceva obișnuit. Sinuciderile sunt din ce în ce mai numeroase. Trece în revistă muzica și filmele care sunt azi în top. Vorbesc oamenii despre cât de fericiți, împliniți și plini de bucurie, certitudine, sens și speranță sunt ei? Nu, mulți dintre ei sunt nesiguri sau dezamăgiți de viață.

 

Cetățenii Împărăției lui Dumnezeu se confruntă cu multe lucruri, dar au întotdeauna siguranța viitorului lor. Ei știu mereu că suferința se va sfârși. Sunt mereu bucuroși, pentru că a fi slujitor într-o împărăție veșnică este mai mult decât a încerca să fii împărat într-o împărăție care se apropie de sfârșit. Cum este posibil ca atât de mulți oameni să fie confuzi cu privire la care este împărăția reală și care este cea trecătoare? Totuși ei sunt confuzi și tocmai din acest motiv ar trebui să ne manifestăm cetățenia exact acolo unde o pot observa toți.