[vineri, 28 octombrie] Fratele mai mic – partea a 2-a

Sonu și familia lui au explicat mai târziu că într-un an va avea o sfoară în jurul pieptului ce îl va lega de toate responsabilitățile unui preot hindus. Va merge la școală pentru a învăța rugăciunile și cântecele rituale, iar când se va întoarce, nu va mai mânca la noi acasă. Nici măcar nu va accepta apă de la noi.

Dintr-odată, mi-a devenit evident motivul pentru care Dumnezeu nu a răspuns rugăciunilor mele pentru o casă mai mare. De curând, ne hotărâserăm să mai rămânem puțin în casa noastră actuală, deși este înghesuită. Un an, mai exact.

Stai puțin, m-am gândit cuprinsă de o emoție clocotitoare în piept. Aveam un sentiment nebănuit și minunat, pe care doar un creștin îl poate avea. Ce face Dumnezeu aici? Ce face Dumnezeu de data aceasta? După ce în după-amiaza aceea m-am rugat pentru fratele meu mai mic Sonu, mi-a venit un gând nou: Dacă Sonu este următorul Avraam? Dacă Dumnezeu îi poruncește să-și părăsească familia închinătoare la idoli ca să dea mărturie despre dragostea și harul Lui în satele montane îndepărtate?

Dacă Sonu este următorul Ghedeon? Dacă Dumnezeu vine la el în vis și îi spune să dărâme templul tatălui său? Dacă Sonu este următorul Ilie și cere o confruntare între Dumnezeul cel viu și idolii falși? Ce se întâmplă dacă el trebuie să o ia la goană temându-se pentru viața lui?

Ce se întâmplă dacă Sonu, fiul unui preot hindus, nu-și va lega sfoara în jurul pieptului anul viitor? Dacă, în schimb, va deveni într-o zi primul nostru pastor Pahari? Am început să mă rog să se întâmple asta. Este o rugăciune îndrăzneață, dar am știut cumva că este rugăciunea pe care Dumnezeu vrea să o înalț. Cred că este voia lui Dumnezeu pentru Sonu. Și dacă rugăciunea va ajuta ca întunericul să se îndepărteze de micul meu frate ca să poată cunoaște voia lui Dumnezeu pentru viața lui, atunci asta o să fac, o să mă rog!

Ce va face Dumnezeu anul acesta? Cumva, îi va oferi lui Sonu șansa de a urma o altă cale. Abia aștept să văd cum va face.

Isus obișnuia să petreacă nopți întregi în rugăciune. Te-ai întrebat vreodată despre ce vorbea atât de mult timp cu Dumnezeu? Poate că El se ruga pentru Petru, Toma, Iuda. Isus s-a uitat la acești pescari lipsiți de educație și încăpățânați și a văzut apostoli și martiri îndrăzneți și credincioși pentru împărăția Tatălui Său.

În timp ce vă rugați pentru Pahari în acest an, rugați-vă în mod special pentru Sonu, ca să fie transformat într-un urmaș iubitor, devotat, îndrăzneț și elocvent al lui Hristos. Să ne rugăm stăruitor, să ne rugăm specific și să ne rugăm cu îndrăzneală!