[vineri, 13 mai] Isus, Marele Medic

Isus a spus: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă bleastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc” (Matei 5:44). Funcționează!

Lexmy Îi ura pe adventiști încă de când aceștia veniseră în sat și își construiseră biserica exact în spatele casei ei. Ea, familia ei și aproape toată lumea din sat era hindusă. Hindușii au mii de zei pe care îi venerează de generații. Spre deosebire de Dumnezeul creștin invizibil, hindușii își pot vedea zeii, gândea Lexmy.

Când Israel, evanghelist al Gospel Outreach și conducătorul adventiștilor din zonă, venea la biserică să înceapă întâlnirea de rugăciune sau închinarea de Sabat, ea striga la el: „Dumnezeul tău nu este un zeu adevărat! Ai venit aici numai pentru a obține hrană de la acești oameni, vânzându-le o religie falsă.”

Ea i-a batjocorit, criticat și reproșat atât pe lucrător, cât și pe oamenii care participau. Cu toate acestea, Israel se oprea întotdeauna la ea acasă, în timp ce mergea în vizită la membrii lui și la oamenii din sat.

Într-o zi de joi, când Israel s-a oprit la casa lui Lexmy, a găsit-o la pat. Gemea și avea febră mare. Israel a întrebat dacă se poate ruga pentru ea.

– Cred că da, a spus ea.

S-a rugat ca ea să ajungă să-L cunoască pe Dumnezeu ca Dumnezeul viu căruia Îi pasă de oameni și care poate vindeca. După rugăciune, a ieșit și și-a continuat vizitele.

În dimineața de Sabat, a apărut o nouă față în biserică. Lexmy a dat buzna bucuroasă până peste cap. Le-a spus tuturor că Israel s-a rugat lui Dumnezeu pentru ea și că Dumnezeu o vindecase complet. Niciunul dintre zeii ei nu putuse să facă asta.Și-a cerut scuze pentru că îl înjurase pe pastor și biserica. Acum, voia să participe și să afle mai multe despre acest Dumnezeu. A mai spus și că va aduce și alți oameni.

Fidelă cuvântului dat, a adus-o pe una dintre cele mai bune prietene și i-a invitat și pe alții. Soțul ei însă o îngrijorează cel mai mult. Ea l-a rugat pe pastor și pe membri să se roage ca și el să Îl accepte pe Hristos. Acesta încă se închină idolilor familiei, dar Lexmy ar dori să scape de ei și să îl vadă pe soțul ei mântuit.

Într-un alt sat, o altă femeie a experimentat puterea vindecătoare a lui Isus. Într-o sâmbătă, băiatul ei a venit acasă de la Școala de Sabat exclamând:

– Mami! Mami! Ghici ce am învățat azi la școala de Sabat! Profesorul mi-a spus o poveste despre un doctor foarte renumit din Israel. Acum lucrează în India și El poate vindeca ochii orbi.

– Ești sigur, Suresh?, și-a întrebat mama fiul.

– Da, mami. Te rog să vii cu mine la centrul de vindecare unde lucrează El.

– Dar, fiule, El nu va putea să-mi vindece ochii. Eu nu am putut să văd nimic niciodată. Ochii mei erau stricați încă dinainte de a mă naște. În plus, nu am suficienți bani pentru a plăti un doctor atât de grozav, i-a spus mama.

Dar fiul nu s-a lăsat descurajat.

– El nu cere bani. Iubește să vindece oamenii. Vino cu mine repede! Hai, ia-mi mâna! La centrul de vindecare, un lucrător al Evangheliei de la Gospel Outreach i-a salutat călduros pe cei doi.

– Pace ție și fii bine venită, i-a spus el mamei.

– Vă rog, domnule, a spus băiatul, invitați-L pe doctorul Isus să o vadă pe mama mea. Știu că poate să-i vindece ochii chiar acum.

– Am un plan, a răspuns tânărul pastor. Va dura 40 de zile. Iată ce trebuie să facem: Vino aici în fiecare zi și voi vorbi cu doctorul Isus. Înainte să sosești în fiecare zi, voi sări peste o masă, ținând post, pentru a putea petrece chiar mai mult timp de vorbă cu doctorul Isus.

– Orice ai spune, vom face, a răspuns mama.

În a patruzecea zi, toată lumea era încântată. Suresh abia aștepta să-și privească mama văzându-i fața zâmbitoare pentru prima dată. „Și acum, doctore Isus, Te rog, deschide ochii surorii Tale mai mici ca să poată vedea cât de fericit este Suresh”, s-a rugat lucrătorul.

Și exact așa s-a întâmplat. Suresh s-a uitat în ochii mamei sale și a văzut lacrimi de bucurie revărsându-se pe fața ei.

– Știam că o vei face! Mulțumesc, doctore Isus!