[vineri, 22 aprilie] Devenind un copil al lui Dumnezeu

Abhinit Singh, un tânăr originar din estul Nepalului, este fiul cel mare al unei familii hinduse ortodoxe foarte stricte. Locuiește cu un unchi în Kathmandu. El a venit în fiecare Sabat pentru serviciul Școlii de Sabat pentru copii, unde a învățat multe cântece și povestiri despre Isus. Doamna Sita Pradhan, lucrătoare a Evangheliei, l-a încurajat și i-a spus despre dragostea lui Isus. Iată mărturia pe care a împărtășit-o înainte de botezul său:

„Numele meu este Abhinit Singh. Am absolvit liceul. În prezent, îmi scriu lucrarea pentru comisia de examinare. Am ajuns să aflu despre creștini și despre Isus la Academia Sfântul Devi, unde prietenii mei m-au invitat să vin la biserică în fiecare sâmbătă.

Sunt un băiat în vârstă de 17 ani și înțeleg care este adevărata religie. Am învățat atât de multe lucruri despre Biblie și sunt recunoscător pentru directorul și pentru directoarea noastră, pentru că mi-au arătat calea cea bună. Dacă nu aș fi studiat la Academia Sfântul Devi, nu aș fi aflat despre creștinism.

Principala mea sursă de inspirație este doamna Sita Pradhan, care locuiește lângă casa unchiului meu. Eu sunt fiul unei familii hinduse, iar în locul nostru de baștină și în întreaga noastră localitate nu există creștini. Poate că eu sunt primul din familia noastră și din locul acesta care devin creștin.

Înainte de botez, nu am cerut și nici nu am obținut permisiunea părinților mei. Dacă aș fi făcut asta, ei nu mi-ar fi permis niciodată să mă botez și să-mi schimb religia tradițională. Când vor afla, vor fi furioși și se vor enerva din cauza deciziei mele. Nu știu care va fi starea mea după ce voi primi botezul. Nu-mi pasă și nu îmi fac griji pentru mine; știu că este un Dumnezeu puternic cu mine. El îmi va deschide drumul.

Astăzi, îi văd pe cei mai mulți dintre prietenii mei care merg să primească botezul că își aduc cu ei părinți și rude, dar pe mine nu a venit nimeni să mă vadă. Sunt puțin trist pentru că sunt singur. Dar știu că Dumnezeul meu este cu mine. Nu știu care va fi viitorul meu. După asta, poate că voi fi un proscris și voi fi excomunicat dintre membrii familiei și ai comunității, dar nu îmi va fi frică. Voi lăsa totul în mâna lui Dumnezeu și de astăzi voi fi fiul Său. Vă rog, rugați-vă pentru mine”.

Vă rugăm să îl amintiți pe Abhinit Singh în rugăciunile voastre. Marea lui dorință este să le spună altora despre Isus și să aducă multe suflete la Dumnezeu. Vrea să devină pastor. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe acest tânăr și să-i deschidă calea de a se pregăti ca un slujitor credincios al Său.