[sâmbătă, 24 octombrie]

Supunerea nu e ceva rău

Referința biblică: Daniel 1

Comentariu: Profeți și regi, capitolul 39

 

Text-cheie

„În toate lucrurile care cereau înțelepciune și pricepere și despre care îi întreba împăratul, îi găsea de zece ori mai destoinici decât toți vrăjitorii și cititorii în stele care erau în toată împărăția lui.” (Daniel 1:20)

 

Ești o persoană ascultătoare, supusă? Mergând cu mașina într-o zi, am observat un abțibild lipit pe un dispozitiv electronic, pe marginea drumului. Pe abțibild era scris cuvântul „Supunere!” și desenată o față care se strâmba. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la ce înseamnă în zilele noastre să te supui sau să asculți de cineva.
Studiul acestei săptămâni se concentrează asupra unor tineri care au fost dispuși să riște foarte mult, doar pentru a face voia lui Dumnezeu. Ei s-au supus cerințelor lui Dumnezeu nu din dorința de a fi acceptați de cineva. Dacă ar fi dorit acest lucru, ar fi mâncat din mâncarea împăratului. Ei au ascultat de Dumnezeu ca răspuns la iubirea pe care El o manifestase deja față de ei. În loc să-și asume riscul de a afla dacă Dumnezeu îi iubește, ei și-au asumat un risc tocmai pentru că știau că Dumnezeu îi iubește. Această iubire divină poate fi o sursă inepuizabilă în orice domeniu al vieții noastre.

 

Ce părere ai?

Ce înseamnă „să te supui” la ceea ce dorește Dumnezeu pentru viața ta? Marchează cu un X răspunsul pe care îl consideri corect:

____ Înseamnă să respecți reguli și legi.
____ Înseamnă că există lucruri pe care trebuie să le faci pentru ca Dumnezeu să te iubească.
____ Înseamnă să răspunzi la harul și iubirea pe care le-a arătat Dumnezeu față de tine.

Atunci când faptele noastre devin reacții naturale la iubirea lui Dumnezeu, nu doar acte de respectare a unor legi cu scopul de a primi acceptarea, supunerea devine mai puțin o povară și mai mult o binecuvântare.