[miercuri, 12 august]

Versetele biblice de la rubrica Repere au în comun ideea de chemare și modul în care se diferențiază de o vocație sau de o profesie.

„De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele
celor ce sunt chemați după planul Său.” (Romani 8:28)

„Și cum eram mai înaintat în religia iudeilor decât mulți din neamul meu de o vârstă cu mine, eram însuflețit de o râvnă nespus de mare pentru datinile strămoșești. Dar, când Dumnezeu, care m-a pus deoparte din pântecele maicii mele și m-a chemat prin harul Său, a găsit cu cale să descopere în mine pe Fiul Său, ca să-L vestesc între neamuri, îndată n-am întrebat pe niciun om.” (Galateni 1:14-16)

„Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața și evlavia prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava și puterea Lui.” (2 Petru 1:3)

„Nimeni nu-și ia cinstea aceasta singur, ci o ia dacă este chemat de Dumnezeu, cum a fost Aaron.” (Evrei 5:4)

„Dar voi vă veți numi preoți ai Domnului și veți fi numiți slujitori ai lui Dumnezeu.” (Isaia 61:6)

Chemarea are de-a face cu Dumnezeu și cu ceea ce te cheamă El să faci, cu lucrul care va deveni pasiunea vieții tale. Când ne hotărâm să facem ceea ce ne cheamă Dumnezeu, e uimitor cât de entuziasmați și energici devenim în vederea îndeplinirii misiunii primite de la El. Crezi că ceea ce a spus Vergiliu e adevărat? Poate o profesie să devină o chemare? Ai idee cu privire la ce te cheamă Dumnezeu să faci? Cu siguranță, Dumnezeu are un plan, iar acest plan presupune un anumit grad de responsabilitate din partea noastră. Ești pregătit să afli care e chemarea pe care ți-o face Dumnezeu?