[miercuri, 24 iunie]

Citește rubrica Repere de săptămâna aceasta și alege textul care ți se adresează direct.

„Păzește-mi sufletul, căci sunt unul dintre cei iubiți de Tine! Scapă, Dumnezeule, pe robul Tău, care se încrede în Tine!” (Psalmii 86:2)

„De multe dureri are parte cel rău, dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui.” (Psalmii 32:10)

„Încolo, fraților, fiindcă ați învățat de la noi cum să vă purtați și să fiți plăcuți lui Dumnezeu, și așa și faceți, vă rugăm și vă îndemnăm, în Numele Domnului Isus, să sporiți tot mai mult în privința aceasta.” (1 Tesaloniceni 4:1)

„Ca să puteți deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt, ce este necurat de ce este curat și să puteți învăța pe copiii lui Israel toate legile pe care li le-a dat Domnul prin Moise.” (Leviticul 10:10,11)

„Atunci Cel Atotputernic va fi desfătarea ta și îți vei ridica fața spre Dumnezeu. Îl vei ruga, și te va asculta și îți vei putea împlini juruințele.” (Iov 22:26,27)

De ce este acest text relevant pentru tine?
Gândește-te la un prieten sau la o cunoștință care are capacitatea de a-i influența pe alții, dar care nu profită de momentele prielnice. Înalță o rugăciune pentru această persoană și cere-I lui Dumnezeu să-ți ofere ocazia de a încuraja potențialul de conducător pe care aceasta îl deține. Uneori, puțină încurajare poate da naștere dorinței de a influența în mod pozitiv lumea din jurul nostru. Alteori, cuvintele de susținere le pot aminti oamenilor de angajamente anterioare pe care le-au făcut și care trebuie reînnoite.