Alte rubrici din studiu

Știai că?

În Biblie sunt amintite triburi de oameni uriași:

Nefilim – primii amintiți în istoria umanității și care apar în textul sacru al Bibliei, dar și în unele cărți apocrife. Acest cuvânt înseamnă „cei care i-au determinat pe alții să cadă” și se referă la urmașii „fiilor lui Dumnezeu” și ai „fetelor oamenilor” (Geneza 6:1-4). În versiunea Cornilescu a Bibliei în limba română, precum și în unele traduceri ale Bibliei în limba engleză, la acest trib se face o referire generică prin „uriași” (Geneza 6:1-4).

Refaimiți – aborigenii cuceriți de canaaniți (vezi Geneza 14:5).

Anachimi – locuitorii zonei de sud a Canaanului, lângă Hebron, învinși de israeliți sub conducerea lui Iosua (Numeri 13:32,33).

Emimi – un trib de uriași învinși de Chedorlaomer și aliații lui în timpul vieții lui Avraam (Numeri 13:33).

Oare cât de mari erau uriașii pe care îi aveau de înfruntat israeliții? Citește în Numeri 13:33 cum i-au descris spionii trimiși în Canaan. E posibil să fi exagerat? Oricum, dușmanii israelițior erau fără îndoială uriași, făcând ca și minunea victoriei oferite de Dumnezeu să fie la fel de uriașă.

 

Cu alți ochi

„Credința e ca mușchii, ce devin mai puternici dacă sunt folosiți; nu ca o bucată de cauciuc, ce slăbește atunci când e întinsă.” – J. O. Fraser, misionar scoțian în China, secolul XX

„A deveni creștin nu înseamnă a adopta un sistem diferit de doctrine. A deveni creștin înseamnă a suferi o transformare după chipul lui Hristos, prin puterea Duhului Sfânt.” – Leonard Sweet, Out of the Question… Into the Mystery, p. 23