[miercuri, 2 octombrie]

Citește Reperele din această săptămână și identifică unul sau două versete care ți se adresează personal. Poate cunoști pe cineva care se confruntă cu o provocare ce pare imposibil de trecut. Sau poate că ai un prieten care duce o luptă a credinței bazându-se pe înțelepciunea sa, când, de fapt, ar trebui să aibă încredere și să asculte de Dumnezeu, indiferent ce s-ar întâmpla. Ia în considerare ideea de a te ruga pentru acel prieten și poate chiar a-l încuraja cu unul dintre textele de la Repere.  S-ar putea ca încurajarea pe care i-o vei da în această săptămână să fie chiar elementul de care are nevoie pentru a întinde mâna spre Dumnezeu și a se baza pe deplin pe făgăduințele Sale.

Repere

„Să luăm dar bine seama, ca atâta vreme cât rămâne în picioare făgăduința intrării în odihna Lui, niciunul din voi să nu se pomenească venit prea târziu… [Căci] lor cuvântul care le-a fost propovăduit nu le-a ajutat la nimic, pentru că n-a găsit credință la cei ce l-au auzit.” (Evrei 4:1,2)

„Unii se bizuiesc pe carele lor, alții pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.” (Psalmii 20:7)

„Pot totul în Hristos, care mă întărește.” (Filipeni 4:13)

„…Îl iubiți fără să-L fi văzut, credeți în El, fără să-L vedeți, și vă bucurați cu o bucurie negrăită și strălucită, pentru că veți dobândi, ca sfârșit al credinței voastre, mântuirea sufletelor voastre.” (1 Petru 1:8,9)

„Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăsești pe cei ce Te caută, Doamne!” (Psalmii 9:10)

„În Tine se încredeau părinții noștri; se încredeau, și-i izbăveai.” (Psalmii 22:4)

 
Urmărește devoționalul video, Biblia audio, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse