Alte rubrici din studiu
Ce părere ai?
Care dintre următoarele situații ți-ar testa credința în cea mai mare măsură? Dar în cea mai mică măsură? Explică de ce.
1. Directorul școlii creștine la care înveți te informează că ai nevoie de 100 de lei ca să-ți poți plăti masa și cazarea
în cămin. Deși crezi că Dumnezeu vrea să înveți la o școală creștină, nu ai nicio idee cum ai putea să obții banii aceștia.
2. Ești dependent de un obicei rău și te lupți să scapi de el. Prietenul (prietena) tău îți spune că dacă „ai avea mai multă credință”, Dumnezeu ar putea să te scape de obiceiul respectiv.
3. Ești convins de importanța momentelor devoționale zilnice petrecute împreună cu Dumnezeu, dar ai rămas în urmă cu temele pentru școală.
4. Ești victima unui zvon care circulă prin școală. Când prinzi ocazia de a îndrepta lucrurile, nu știi dacă să îți rezolvi singur problema sau dacă să Îl lași pe Dumnezeu să facă dreptate.
5. Prietenul/prietena ta insistă să încălcați limitele impuse de Dumnezeu pentru relația voastră fizică. Dacă rămâi fidel(ă) convingerilor tale, îl(o) vei supăra și s-ar putea ca relația voastră să se strice.
Știai că?
După ce egiptenii au pierit în Marea Roșie, israeliții au cântat o cântare a eliberării lor (Exodul 15:1-18). Mulți cercetători îi atribuie această cântare lui Moise. De-a lungul generațiilor ce au urmat, poporul lui Dumnezeu avea să o cânte din nou – mai ales după ce erau eliberați. De asemenea, ea este asociată în cartea Apocalipsa cu triumful final al bisericii (compară Exodul 15:3 cu Apocalip-
sa 19:11). Unii afirmă că acesta ar fi cel mai vechi cântec scris, din lume.
Cu alți ochi
„Până nu încerci pe pielea ta, nu crezi.” – Paul Harvey, realizator contemporan de programe radio din America
Credința este: „A crede anticipat în ceva care pare logic doar privit de la sfârșit spre început.” – Philip Yancey, scriitor creștin contemporan
„Nu s-ar mai încerca realizarea niciunui lucru dacă ar trebui ca toate obiecțiile să fie satisfăcute.” – Samuel Johnson, lexicograf și scriitor englez din secolul XVIII