[sâmbătă, 6 iulie]

Ai putea să faci la fel?

Referința biblică: Geneza 42 – 50.

Comentariu: Patriarhi și profeți, capitolul 21.

 

Text-cheie

„Atunci Iosif le-a zis fraților săi: «Apropiați-vă de mine!» Ei s-au apropiat de el, iar el le-a zis: «Eu sunt fratele vostru Iosif, cel pe care l-ați vândut în Egipt! Acum nu vă întristați și nu vă mâniați pe voi înșivă pentru că m-ați vândut aici, fiindcă Dumnezeu m-a trimis înaintea voastră pentru a vă păstra în viață».” (Geneza 45:4,5)

 

Citește rubrica Ce părere ai?

Frații și surorile se pot dovedi fie cel mai bun, fie cel mai rău lucru de pe pământ!  Alcătuiește o listă cu cinci trăsături care nu îți plac la ei și, dacă e posibil, adaugă cinci calități pe care le apreciezi.

Ce apreciezi la frații și/sau surorile tale? (Dacă nu ai surori sau frați, vorbește despre calitățile prietenului/prietenei tale.) Ce comportamente nu poți tolera? Câte dintre acestea ar putea fi provocate de tine? Fără îndoială, Iosif își iubea frații. Ei nu erau întotdeauna mulțumiți de el și erau deranjați în mare măsură de visele pe care Iosif parcă nu le putea ține numai pentru el. Dar crezi că au existat și momente când se împăcau bine? Ce se întâmplă când permitem ca sentimentele negative să umbrească gândurile pozitive despre o persoană?