Vești misionare – 30 ianuarie 2021

Trei băieți pierduți

de Andrew McChesney, Adventist Mission

Marta Aguirre, o asistentă, și soțul ei, Luis Arboine, doctor, se bucurau de festivitățile de Ziua Independenței care aveau loc în piața centrală din orașul China, Mexic, când o fostă pacientă le-a întrerupt conversația.

– Marta, vreau să vorbesc cu tine, i-a spus femeia, care era mai în vârstă, bunica Ana.
Ea i-a explicat că ginerele ei murise cu șapte ani în urmă, la vârsta de treizeci și trei de ani, în urma unui atac de cord. Fiica ei fusese în închisoare în ultimii opt ani, iar ea rămăsese singură să se ocupe de cei trei nepoți în vârstă de zece, nouă și șapte ani. Nu lucra nicăieri și nu putea să aibă grijă de ei. Mai mult, băieții erau triști și plângeau mereu.
– Nu știu ce să mai fac, a spus ea.
Nici Marta nu era foarte sigură, dar a vorbit cu pastorul bisericii. El a sfătuit-o să-i invite pe frați la o săptămână specială de rugăciune pentru copii, cu o tematică despre cai. Programul, intitulat „Isuse, ia frâiele vieții mele”, urma să înceapă în două săptămâni.
Bunica Ana a fost de acord cu dragă inimă să-și trimită nepoții la întâlniri. Juan, cel mai mare, avea zece ani și, inițial, nu a vrut să meargă, deoarece nu mai fusese niciodată într-o biserică. Mijlociul, Luis, în vârstă de nouă ani, nu mai auzise niciodată de Dumnezeu și voia să afle mai mult. Când a auzit că Isus a murit pentru păcatele lui, a izbucnit în plâns. Și-a amintit de moartea propriului tată. Francisco, cel mai mic dintre ei, în vârstă de șapte ani, la început mai mult a dormit decât a ascultat.
Însă, curând, băieții de-abia așteptau să meargă la întâlniri. Bunica Ana a văzut că băieții purtau haine noi, primite de la membrii bisericii, și s-a gândit că voiau să meargă ca să primească mai multe daruri. Spre surprinderea ei, a descoperit că puțin le păsa de haine. Ei voiau să afle mai mult despre Isus. Băieții s-au îndrăgostit de Isus în timpul acelei săptămâni de rugăciune și au continuat să meargă la biserică la fiecare Sabat după ce programul acela s-a încheiat. Marta a început să le predea băieților studii biblice în fiecare după-amiază de Sabat.
Șase luni mai târziu, pastorul i-a invitat pe băieți într-o tabără de exploratori. Băieților le plăceau serviciile de închinare de dimineață și de seară. La unul dintre acestea, un băiat invalid în vârstă de nouă ani a dat o mărturie personală și a anunțat că vrea să fie botezat. Povestea l-a emoționat pe Luis, care s-a decis să-și predea și el inima lui Isus. Când le-a spus aceasta fraților lui, și ei au declarat că vor să fie botezați. Biserica a fost plină în acea zi specială.
Astăzi, băieții au cincisprezece, treisprezece și doisprezece ani și se ocupă de detaliile tehnice audio-video ale bisericii în ziua de Sabat. Luis a prezentat șase predici și speră să devină pastor. „Băieții sunt niște copii total diferiți decât erau când am cerut ajutor acum cinci ani, de Ziua Independenței”, a spus bunica Ana. „Le mulțumesc pentru asta Martei și soțului ei, Luis.”
Totuși, Luis a precizat că tot meritul Îi aparține Duhului Sfânt. „Duhul Sfânt este cel care a făcut totul”, spune el.