Vești misionare – 11 mai 2019

O lumină stranie

Ruth Jereh

Ruth Jereh cânta din toată inima în timp ce mergea spre casă pe străzile orașului ei natal, Mazabuka, undeva în sudul Zambiei.
Era o seară de vineri; toată ziua și-o petrecuse la bar, consumând bere.
Deodată, a apărut o lumină orbitoare. Lumina plutea efectiv în fața ei, iar Ruth se uita la ea cuprinsă de uimire, neștiind de unde a apărut sau unde merge. Versurile cântecului i s-au oprit în gât și, într-o clipă, a devenit serioasă. Apoi, lumina a dispărut.
Tremurând de frică, Ruth și-a continuat drumul spre casă.
Nu le-a spus nimic soțului ei sau copiilor în seara aceea, însă, a doua zi dimineață, următoare a rupt tăcerea.
– Dragule, i-a spus ea soțului, ieri, când mă întorceam acasă, am văzut o lumină mare care m-a speriat.
– Lasă-te de bere, i-a spus atunci soțul. Poate că e un semn de la Dumnezeu.
Câteva ore mai târziu, o soră credincioasă a vizitat-o pe Ruth, invitând-o la o întâlnire a bisericii adventiste. Având proaspătă în minte amintirea experienței din noaptea trecută, Ruth și soțul ei au acceptat invitația. Ruth fusese crescută într-o familie adventistă însă, după ce s-a căsătorit, a părăsit biserica, pentru că soțul aparținea altei biserici. Soțul lui Ruth cânta la saxofon în baruri, în timp ce ea vindea mâncare pregătită acasă. Când terminau programul, rămâneau și beau ore în șir. Lucrurile erau grave, lui Ruth i s-a întâmplat să bea de dimineață până seara și să-și uite copilașii la bar.
Băutura făcea parte din viața ei, însă, după acea seară în care a văzut lumina strălucitoare, s-a luptat să renunțe. Timp de două săptămâni se trezea noaptea plângând, speriată. „Doamne, viața pe care o trăiesc acum m-a făcut să-mi neglijez copiii”, spunea ea. „Ajută-mă să mă las de bere!”
Apoi, într-o zi, i-a dispărut orice dorință de a mai consuma alcool. Oamenii din oraș erau uimiți să o vadă trează. Știau cum fusese înainte așa că au întrebat-o ce rădăcini i-a dat vrăjitorul pentru a renunța la băutură.
„Cum ai reușit să te lași?” a întrebat-o cineva. „Dă-ne și nouă rădăcina care te-a ajutat să renunți la alcool”, a rugat-o un altul.
Ruth le răspundea tuturor: „Medicamentul pe care l-am folosit este rugăciunea.”
Ruth a folosit aceeași putere a rugăciunii pentru a-și câștiga familia pentru Hristos. După ce s-a botezat, zece membri ai familiei, inclusiv soțul ei, au încheiat legământ cu Dumnezeu ca urmare a influenței pe care a avut-o asupra lor. „Îi mulțumesc mereu lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat pe mine și pe familia mea să ne închinăm Lui”, a spus Ruth. „Este un lucru atât de important să te închini Lui!”