Vești misionare – 4 mai 2019

Vine copilul!

Yvette C. Ross Hebron

După ce a ascultat o predică despre misiunea în marile orașe și s-a rugat ca Dumnezeu să o folosească și pe ea în lucrarea Sa, o doctoriță a avut surpriza de a ajuta la nașterea unui copil în… parcarea de la sediului Bisericii Adventiste din Silver Spring, Maryland, Statele Unite.
Dr. Yvette C. Ross a asistat nașterea unui băiețel sănătos în… mașina părinților! Grăbindu-se să ajungă la spital, oamenii s-au rătăcit pe drum și au fost nevoiți să parcheze în fața bisericii din localitate.

Yvette a mărturisit că este sigură de faptul că Dumnezeu a aranjat astfel lucrurile.
„Ca răspuns la rugăciunile noastre, Domnul nostru a aranjat cea mai surprinzătoare oportunitate”, spunea ea.
Yvette a început să se roage ca Dumnezeu să o ajute să facă mai mult în lucrarea Lui după ce l-a ascultat pe președintele Bisericii Adventiste, Ted N. C. Wilson, predicând în cadrul Consiliului Anual din 2017, o întâlnire ce a avut loc la sediul Conferinței Generale. Președintele a făcut atunci un apel special pentru un efort înnoit în ceea ce privește misiunea din orașe, vorbind și despre nevoia de medici și persoane pregătite din punct de vedere medical care să lucreze pentru locuitorii orașelor.
La doar cinci zile de la această predică, Yvette și soțul ei se aflau în mașină în apropierea bisericii când au văzut un bărbat repezindu-se cu mașina în parcare, sărind ca ars de la volan și alergând
încoace și încolo în jurul mașinii. Lăsând geamul, l-a auzit plângând și țipând: „Vine copilul!!!”, după care a auzit și țipetele mămicii însărcinate din mașină.
„Imediat am parcat mașina”, povestește ea.
Câteva minute mai târziu, bebelușul era născut. În timp ce Harold suna la ambulanță, proaspătul tătic și-a scos șireturile de la adidași și a luat o foarfecă din mașină. Urmând cu atenție indicațiile lui Yvette, a legat cordonul ombilical și l-a tăiat.
Yvette a învelit copilașul într-o păturică din mașina ei și s-a asigurat că este bine și respiră normal. Au venit și agenții de pază de la Conferința Generală și au ajutat la păstrarea unei atmosfere liniștite. La scurt timp, a sosit și ambulanța și paramedicii au luat la spital o mămică sănătoasă, stabilă din punct de vedere medical, și un bebeluș.
Puțin mai târziu în acea zi, Yvette i-a făcut o vizită mămicii la spital și a ținut iarăși bebelușul în brațe. Entuziasmată, mămica le-a povestit asistentelor cum Dumnezeu a trimis un înger să o ajute în parcare. „Nu am idee de unde a venit”, spunea mama.
„Doar mi-am ridicat privirea și am văzut-o acolo.” Yvette declară că nu are nicio îndoială că tot ce s-a întâmplat în acea parcare este un răspuns la rugăciune.
„Soțul meu și eu punem totul în seama providenței lui Dumnezeu”, a spus ea.