Vești misionare – 27 aprilie 2019

Președintele Diviziunii își botează tatăl

Samuel Saw

Samuel Saw, Președintele Diviziunii Pacific – Asia de Sud a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a crescut fără să aibă o relație cu tatăl său. Cei doi nu au petrecut niciodată timp împreună în țara lor natală, Myanmar. Ei nu obișnuiau să vorbească unul cu altul.
„Niciodată nu m-a îmbrățișat”, spunea Samuel. „Eram ca un copil fără tată.”
Samuel a fost crescut de bunici, apoi a plecat pentru a studia la o școală adventistă și a devenit pastor absolvind Seminarul Adventist al Uniunii Myanmar, din Myaungmya, un oraș de aproximativ 280 000 de locuitori aflat la aproximativ 225 kilometri vest de capitala țării, Yangon. Lucrarea era provocatoare în această țară din Asia de Sud cu doar 4% din populație creștină. Budiștii reprezentau aproximativ 90%, iar musulmanii, 4%.
Pastor fiind, Samuel obișnuia să le spună oamenilor: „Lucrați pentru membrii necreștini ai familiilor voastre și pentru rudele care nu-L cunosc pe Hristos!” Însă el nu făcea aceasta cu tatăl lui.
Samuel s-a căsătorit, a avut doi copii și a slujit ca pastor și administrator al bisericii în Thailanda, Singapore și Filipine.
În timp ce era secretar al Diviziunii Pacific – Asia de Sud, Samuel a participat la o săptămână de rugăciune care l-a motivat să se gândească foarte serios la tatăl său. A împărtășit cu vorbitorul povestea copilăriei sale, după care cei doi s-au rugat împreună.
„Trebuie să-l câștigi pe tatăl tău pentru Hristos”, i-a spus vorbitorul.
Samuel s-a rugat atunci ca Dumnezeu să-i dea putere. Era îndurerat gândindu-se la tatăl său și nu avea nicio dorință să-l caute. A continuat să se roage s-a întâmplat și ceva surprinzător.

„Am avut privilegiul să-l botez pe tatăl meu când avea șaptezeci și șase de ani”, spunea Samuel. „Nici acum nu am uitat cuvintele pe care mi le-a spus în acea zi:
«Fiule», mi-a spus el, «vreau să fiu și eu un creștin care merge la biserică având cartea de imnuri și Biblia în mână. Te rog, cumpără‑mi aceste cărți ca să le pot lua cu mine la biserică.» Când a ieșit din bazinul de botez, tata m-a îmbrățișat. A fost prima îmbrățișare pe care mi-a dat-o”, a povestit Samuel, cuprins de emoții.
Samuel, ales în 2016 președinte al Diviziunii Pacific – Asia de Sud, al cărei teritoriu de 14 țări include și Myanmar, îi încurajează pe toți să-I ceară lui Dumnezeu putere să biruiască amărăciunea și durerea.
„Fără puterea transformatoare a lui Dumnezeu nu suntem decât niște ființe omenești slabe”, spunea el. „Dar, cu ajutorul Lui, putem face o schimbare în această lume.”