Vești misionare – 20 aprilie 2019

Rugăciune pentru a avea copii

Marjorie Chisonga

Fiul meu s-a născut la un an după ce m-am căsătorit. Și apoi… nimic. Nu am mai avut alți copii. Oamenii au început să observe.
„De ce nu mai ai copii?” m-a întrebat cineva.
„Poate că ar fi bine să mergi la un medic”, a spus altcineva.
Au fost și oameni care mi-au sugerat să merg la un vrăjitor.
Atât soțul meu, cât și eu ne doream mai mulți copii. Pe atunci, el preda la Școala Secundară Rusangu, o școală adventistă din Monze, Zambia, iar eu studiam să devin învățătoare la o școală primară.
Oare ce le-aș fi putut spune oamenilor care mă întrebau de ce am o familie atât de mică?
„Asta e situația”, le spuneam din nou și din nou. „Dumnezeu va avea grijă.”
Nu eram supărată sau deranjată de mila oamenilor. Însă, pe măsură ce timpul trecea, mi-am dat seama că unii dintre prietenii mei mai superstițioși credeau că fusesem pedepsită pentru vreun lucru ascuns.
Apoi, sora soțului meu a murit și am adoptat-o pe fetița ei, care avea de trei ani. Aveam acum doi copii în casa noastră. Prietenii mei superstițioși s-au bucurat atunci, spunând că prezența acelei fetițe avea să trezească hormonii mei, permițându-mi să mai am un copil.
Și totuși nu s-a întâmplat nimic.
Istorisirea biblică despre Ana din 1 Samuel capitolul 1 mi-a dat speranță. Ana era o femeie care știa să se roage, care nu a renunțat niciodată. A insistat până când Dumnezeu i-a răspuns, născându-l pe Samuel. Am continuat să mă rog împreună cu soțul meu. Am făcut asta timp de 13 ani care nu au trecut ușor. Într-o zi însă, am simțit ceva deosebit. Eram însărcinată! Imediat am îngenuncheat împreună cu soțul meu, plini de recunoștință. Celui de-al doilea copil i-am pus numele Cheelela, care în limba tonga înseamnă „Valoros”. A meritat toată așteptarea. La foarte scurt timp, am avut și un al treilea copil, Chakondela, al cărui nume înseamnă „Așa să fie”.
Cei doi copii mici au acum șaptesprezece și paisprezece ani și amândoi Îl iubesc pe Isus.
Dumnezeu mi-a binecuvântat familia din belșug. A trebuit doar să avem răbdare. Când Îi ceri lui Dumnezeu cu credință un lucru bun, El îți va da mai mult decât ți-ai putea imagina vreodată.

Marjorie Chisonga, în vârstă de cincizeci și doi de ani, predă educație financiară în cadrul Școlii Secundare Rusangu, aflată în locul unde, în anul 1905, misionarul american William Harrison Anderson a înființat primul centru adventist din Rhodesia de Nord (acum Zambia). Darurile dumneavoastră au susținut lucrarea lui Anderson și continuă să finanțeze predicarea Evangheliei prin intermediul misionarilor de azi. Vă mulțumim pentru eforturile pe care le faceți!