Vești misionare – 2 martie 2019

Solomon și vaca

Mordecai Msimanga s-a întors la Dumnezeu și a devenit misionar în patria lui, Zimbabwe, în urma unei predici din Cântarea cântărilor pe care a auzit-o întâmplător. În 1963, când era tânăr, a primit botezul în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Rhodesia și s-a mutat în al doilea oraș ca mărime din țară, Bulawayo, ca să-și găsească un loc de muncă. Atunci a încetat să se mai roage și să citească din Biblie.

„Am ajuns un încăpățânat și am stat departe de biserică douăzeci şi doi de ani,” mărturisește el.
În perioada aceea, a intrat în armată și a luptat în Războiul de Independență. După obținerea independenței, în anul 1980, a dus o viață egoistă și a refuzat să se gândească la Dumnezeu.

Într-o zi, s-a gândit să-și cumpere o vacă. A aflat că vânzătorul participa la o adunare a adventiștilor și s-a dus să-l caute acolo. Când a ajuns, a aflat că omul nu era acolo în acel moment, dar avea să se întoarcă repede. S-a așezat jos și l-a așteptat.

Predicatorul citea din Cântarea cântărilor, iar cuvintele i-au străpuns inima. „Prindeți-ne vulpile, vulpile cele mici, care strică viile, căci viile noastre sunt în floare!”, a citit predicatorul din Cântarea cântărilor 2:15.

Apoi a spus că vulpile distrugeau recoltele israeliților și că Dumnezeu îngăduia acest lucru fiindcă ei refuzau cu încăpățânare să se pocăiască și să-L asculte.
Mordecai a ascultat atent și și-a dat seama că și el refuza cu încăpățânare să se pocăiască și să asculte de Dumnezeu. „Eram şi eu la fel ca israeliții aceia care fugeau de Dumnezeu”, povestește el.
Și-a adus aminte de multele situații în care Dumnezeu îl ocrotise. Participase la război și se întorsese viu și nevătămat. Păcatele pe care le făcuse i s-au părut enorme. A început să suspine. Lacrimile au început să i se prelingă nestăpânite pe obraji și plânsul i s-a transformat în strigăte puternice de agonie. „Atunci am înțeles că sunt un păcătos înaintea Dumnezeului meu”, a spus el mai târziu.
După aceea, s-a ridicat și s-a îndreptat spre platformă plângând în hohote. Predicatorul s-a oprit și a făcut imediat un apel. Zeci de oameni, mișcați de lacrimile veteranului aspru, au ieșit în față și și-au predat inima lui Isus.
Mordecai, acum în vârstă de şaizeci şi opt de ani, este din anul 2006 pionier al Misiunii Globale și răspândește Evanghelia în zone albe. A scos demoni din oameni posedați și a convertit o biserică întreagă de şaisprezece persoane, cu pastorul lor în frunte.

Mordecai Îi mulțumește lui Dumnezeu că nu a mai reușit în ziua aceea să cumpere o vacă.
– Duhul Sfânt m-a îndemnat să mă așez și să ascult și Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot! mărturisește el.

Andrew McChesney

Pentru detalii, accesează pagina: bit.ly/mordecai-zimbabwe.