Vești misionare – 2 februarie 2019

Adoptat la o înmormântare

Persoanele îndoliate s-au strâns la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Milange la înmormântarea unei tinere mame bolnave de SIDA, decedate în urma complicațiilor făcute la cinci zile după ce a născut un băiețel. Tatăl băiatului, și el bolnav de SIDA, era deja decedat.

Bebelușul a plâns fără oprire în timpul serviciului divin.

„Plângea pentru că nu era cine să-l hrănească la sân”, ne-a povestit Clemente Mateus Malala, un agricultor de şaizeci şi unu de ani, care a fost prezent la înmormântare.
După înmormântare, Clemente a stat de vorbă cu rudele bebelușului și a aflat că nu aveau bani pentru lapte și pentru scutece. S-a gândit să li le cumpere el, dar, de teamă că aveau să le revândă, s-a oferit mai degrabă să adopte bebelușul.

Astăzi, băiatul, pe nume Laston, are cinci ani și este cel mai mic dintre cei patru orfani adoptați de Clemente și de soția lui. În afară de copiii adoptați, ei au patru copii mari ai lor.

Clemente, un cultivator de fasole și porumb din vestul Mozambicului, este un membru activ al bisericii și un evanghelist laic, care, în ultimii treisprezece ani, a condus la botez patru sute treizeci de oameni. Însă nimic nu i-a răscolit sufletul mai mult ca acești patru copii ai căror părinți au murit de SIDA.

„Dumnezeu mi-a dat darul să-i aduc pe oameni la El, însă adevărata mea bucurie vine din creșterea acestor orfani”, ne explică el. „Adulții pe care i-am condus la Hristos pot să se îngrijească de nevoile lor fizice, însă orfanii aceștia ar suferi de două ori mai mult dacă nu i-aș ajuta. Ar suferi o dată din cauza nevoilor fizice neîmplinite și a doua oară, pentru că și-ar putea pierde mântuirea!”

SIDA este o problemă majoră în Mozambic, iar Clemente se numără printre adventiștii de ziua a șaptea care depun eforturi pentru a schimba situația. Pe primul orfan, Rojerio, l-a adoptat la vârsta de doi ani când l-a văzut căutând prin gunoaie pe marginea drumului. Rudele băiatului i-au spus că părinții lui muriseră și i l-au încredințat cu bucurie.
Pe ceilalți doi copii, două fete, i-a adoptat în circumstanțe similare. Acum Rojerio are cincisprezece ani, iar fetele, unsprezece și, respectiv, opt ani.

„Măcar atât să fac și eu, să iau acești copii și să-i adăpostesc în casa mea!” spune Clemente.
Clemente și-ar dori să se înființeze în Milange o școală adventistă unde să poată învăța copiii lui adoptați.
„Noi, ca biserică, ar trebui să investim în educație, dacă ne dorim să avem un viitor!” declară el.

Andrews McChesney

O parte a colectei din Sabatul al Treisprezecelea de trimestrul acesta va ajuta la construirea unei școli adventiste în orașul lui. Vă mulțumim pentru darurile voastre pentru misiune!