SĂ PĂSTRĂM ÎNCHEIEREA TUTUROR SFATURILOR


Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și orice laudă, aceea să vă însuflețească.
Filipeni 4:8

Ascultă ediția audio aici.

Spre finalul epistolei sale către comunitatea din Filipi, apostolul Pavel simte nevoia de a concentra într-un sigur verset ceea ce am putea numi consecvența în valori recunoscute și recomandate nu ca o sarcină suplimentară, ci ca o exprimare a bucuriei „însuflețirii”.

„Adevărata religie înnobilează mintea, rafinează gustul, sfințește judecata și face pe cel ce o posedă părtaș al curăției și al sfințeniei cerurilor. Ea aduce îngerii mai aproape și se separă tot mai mult de spiritul și influența lumii. Ea pătrunde în toate domeniile și relațiile vieții și ne dă duhul unei minți sănătoase, iar urmarea este fericirea și pacea” (Sfaturi pentru sănătate, p. 630).

Ultima zi a fiecărui an este o ocazie pentru mulți, când se pare că orice derapaj de la mesajul adventist al sănătății poate fi acceptat fără prea multe sentimente de vinovăție.

Sărbătoarea Anului Nou era poruncită a fi ținută de Israel de Însuși Dumnezeu – iar imediata sărbătoare era Ziua Ispășirii, care ne dă această imagine frumoasă a curățirii și curăției nu ca a unui sfârșit de an, ci ca a unui fericit început. Privind în urmă, ne gândim cu speranță că ceva, dacă nu totul, s-a înnoit atât în înțelegerea, cât și în trăirea mesajului adventist al sănătății și poate chiar mai mult, în modul în care înțelegem misiunea medicală.

Zi de zi am descoperit istorii aproape fascinante, am primit sfaturi prețioase și informații din surse științifice, pentru ca astfel, „omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună”.

Fără să schimbăm nimic din idealul propus de apostol, vă invităm să aplicăm același îndemn și în ceea ce privește sănătatea – regim alimentar, mod de viață, metode terapeutice, relaționare. Și, în final, să îl lăsăm pe Solomon să ne călăuzească: „Ferice de omul care găsește înțelepciunea și de omul care capătă pricepere! În dreapta ei este o viață lungă; în stânga ei, bogăție și slavă. Ea este un pom de viață pentru cei ce o apucă, și cei ce o au sunt fericiți” (Proverbele 3:13,16,18).

 

autor: Ana Maria Zanfir


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.