ÎNCREDE-TE ÎN FĂGĂDUINȚELE LUI DUMNEZEU!


El îți satură de bunătăți bătrânețea și te face să întinerești iarăși ca vulturul.
Psalmii 103:5

Ascultă ediția audio aici.

„Dumnezeu dorește să readucă sănătatea celui bolnav astăzi, ca și atunci când Duhul Sfânt a rostit aceste cuvinte prin psalmist. Iar Hristos este astăzi același Medic plin de compasiune care a fost și în timpul lucrării Sale pământești. În El se găsește balsam vindecător pentru fiecare boală, putere întăritoare pentru orice neputință. Ucenicii Săi de astăzi trebuie să se roage pentru cei bolnavi cu același zel cu care s-au rugat ucenicii din vechime. Și vor avea loc vindecări, căci rugăciunea credinței îi va salva pe cei bolnavi. Avem puterea Duhului Sfânt, siguranța netulburată a credinței, care poate cere împlinirea făgăduințelor lui Dumnezeu” (Divina vindecare, p. 209).

„Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc; umblă, și nu ostenesc” (Isaia 40:31).

„Credința este de asemenea un dar de la Dumnezeu. Credința este acceptarea înțelegerii cuvintelor lui Dumnezeu, care îndeamnă inima spre slujirea lui Dumnezeu… Aceia care cred atât de hotărât într-un Tată ceresc, încât se pot încrede în El cu o încredere nelimitată; aceia care prin credință pot să vadă dincolo de mormânt spre realitățile de dincolo trebuie să-și exprime mărturisirea la adresa Făcătorului lor: «Totul vine de la Tine și din mâna Ta primim tot ce-Ți aducem» (1 Cronici 29:14). (Review and Herald, 1 decembrie 1904)

Nu știu care este starea ta de spirit, nu știu cum stai cu sănătatea, cât de puternic sau cât de neputincios te simți în această zi, cu ce probleme te confrunți, un lucru știu sigur – că Dumnezeu Își împlinește cu siguranță făgăduințele, „căci El zice și se face; poruncește, și ce poruncește ia ființă” (Psalmii 33:9). Ai încredere în Mântuitorul tău, care te iubește!

În această zi îți propun să subliniezi și să recitești făgăduințele lui Dumnezeu și să meditezi în rugăciune și cu încredere că se vor împlini în viața ta:

 „Domnul este lângă toți cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima” (Psalmii 145:18).

 „Tu auzi rugăciunile celor ce suferă, Doamne! Le întărești inima, Îți pleci urechea spre ei” (Psalmii 10:17).

 

autor: Daniel Șimon


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.