BUNĂTATEA


Lăudați pe Domnul, căci este bun, căci în veac ține îndurarea Lui!
Psalmii 107:1

Ascultă ediția audio aici.

„Dacă mintea este fericită și liberă, datorită conștienței înfăptuirii binelui și a satisfacției de a-i fi făcut pe alții fericiți, starea de mulțumire și buna dispoziție se vor răspândi în întregul organism, determinând o mai bună circulație a sângelui și un tonus general benefic. Binecuvântarea lui Dumnezeu constituie o putere vindecătoare, iar cei ce excelează în facerea binelui vor primi o binecuvântare minunată atât din punct de vedere sufletesc, cât și în circumstanțele vieții” (Minte, caracter, personalitate, p. 519).

„Faptele bune constituie de două ori o binecuvântare – atât pentru binefăcător, cât și pentru cel ce se bucură de actul de binefacere. Conștiința facerii de bine este unul dintre cele mai bune medicamente pentru corpurile și mințile afectate de boală. Când mintea este liberă și fericită în urma sentimentului datoriei bine împlinite și a satisfacției de a fi dăruit și altora fericire, influența înviorătoare aduce o viață nouă întregii făpturi” (Divina vindecare, p. 219).

„Duioșia și compasiunea sinceră față de semeni reprezintă semnul distinctiv pe care Dumnezeu l-a rânduit pentru a face deosebire între aceia care Îl iubesc și se tem de El și cei care sunt nepăsători față de Legea Sa. Cât de mare a fost simpatia exprimată de Domnul Hristos prin venirea Sa în această lume pentru a-Şi da viața ca jertfă pentru o omenire muritoare! Religia lui Isus s-a concretizat în îndeplinirea unei veritabile lucrări misionare medicale. Existența Lui s-a manifestat ca putere vindecătoare. Cuvântul Său este: «Milă voiesc, și nu jertfe.» În aceasta constă testul folosit de marele Autor al adevărului pentru a distinge religia adevărată de cea falsă. Dorința lui Dumnezeu este ca misionarii Săi medicali să lucreze cu aceeași amabilitate și compasiune pe care și Domnul Hristos le-a manifestat atunci când a fost în lumea noastră” (Minte, caracter, personalitate, p. 79).

„Marele Păstor le va sluji celor care slujesc altora. Ei vor bea din apa vie și vor fi mulțumiți. (…) Marele subiect care-i va interesa va fi cum să salveze sufletele care sunt gata să piară” (Viața lui Iisus, p. 552).

„Sufletul binefăcător va fi săturat, și cel ce udă pe alții va fi udat și el” (Proverbele 11:25).

 

autor: Ellen G. White


Biblia zilnică BibliaZilnica.ro
Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.